<<<1 - 11 з 1964>>>


18 Квітня 2024 16:29

Як отримати державну допомогу при народженні дитини?

Допомога при народженні дитини в Україні становить 41 280 гривень. Одноразово виплачується 10 320 гривень, а решта суми – по 860 гривень протягом 36 місяців.

Детальніше про те, куди звертатися, щоб отримати гроші, та які документи необхідні – в інфографіці

15 Квітня 2024 13:59

Слова, що відчуваються як турбота

Слова — це найпростіший спосіб підтримати людину, адже це «інструмент», який майже завжди з нами. Але разом з тим, він може бути і небезпечним. Адже навіть коли ми хочемо підтримати когось, ми не завжди знаємо як це зробити правильно і що саме сказати. Невдало підібраними словами можна поранити. Тому ми підготували підказки, які слова можна сказати людині, щоб у них вона почула «мене люблять», «про мене дбають», «я маю значення»

Зберігай та ділись із близькими.

12 Квітня 2024 10:42

ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

На виконання пункту 9 Протоколу засідання Ради безбар'єрності щодо реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору і нових викликів «Безбар'єрність – це коли зручно всім без винятку» від 29.03.2024 та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у їх діяльності Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

12 Квітня 2024 10:23

XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

 

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації  підтримки творчої молоді запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

У цьому році, вже вдруге,  Конкурс направлений на привернення уваги  до порушення

11 Квітня 2024 12:18

Розпочато відбір для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2024 рік здійснює організацію та підготовку національної збірної команди України до участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених», які відбудуться 08 - 16 лютого 2025 року у м. Ванкувер та м. Вістлер, Канада.

З метою належної підготовки до участі у зазначених міжнародних змаганнях з 31 травня по 02 червня 2024 року проводяться Всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до

11 Квітня 2024 09:22

Оформлення довідок ВПО та допомоги на всю сім’ю в одній заяві: оновлена послуга знову у застосунку Дія

Допомога на проживання для ВПО дозволяє забезпечити людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, необхідними матеріальними ресурсами для життя та адаптації у нових умовах.  Відтепер у застосунку Дія можна оформити довідки внутрішньо переміщених осіб та грошову допомогу одразу на всю сім’ю в одній заяві. 

«Оновлення функціоналу Дії в частині сервісів для ВПО суттєво прискорить та полегшить процес оформлення допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Не всі мають можливість приїхати для цього в ЦНАП чи управління

10 Квітня 2024 16:40

Ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин запрошують взяти участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом»

Оголошено прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом» – унікальному проєкті для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує Національна енергетична компанія «Укренерго» спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки Lobby X, Veteran Hub та The Israel Trauma Coalition (ITC).

Ця програма дасть можливість опанувати нову професію та стати професійними електромонтерами/електромонтерками

09 Квітня 2024 15:59

         The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу упродовж 35 років. Місія The HALO Trust  полягає в тому, щоб захищати життя та відновлювати життєдіяльність людей, які постраждали від військових конфліктів.

         Представники міжнародної гуманітарної організації «Представництво The HALO Trust в Україні» провели сьогодні для працівників Департаменту соціального захисту населення обласної державної

09 Квітня 2024 15:55

«Єдина ветеранська лінія»

Міністерством у справах ветеранів України спільно з Товариством Червоного Хреста України з 20 березня ц.р. запущено телефонну «Єдину ветеранську лінію», яка працює щодня з 8 до 20 години.

Дзвінки на «Єдину ветеранську лінію» 0 800 505 217 є безоплатними.

Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

На лінію можна звертатися з питань психосоціальної підтримки (можливості отримання

08 Квітня 2024 11:56

Кабмін затвердив виплати до Дня Незалежності

Кабінетом Міністрів України 02 квітня 2024 року затверджено постанову за № 369, якою визначено розміри разової грошової виплати до Дня Незалежності України.

Допомога виплачуватиметься до 24 серпня 2024 року у таких розмірах:

особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

- I групи — 3 100 гривень;

08 Квітня 2024 11:55

Внутрішньо переміщені особи, які не встигли отримати виплати у березні, отримають кошти у квітні

Два роки повномасштабної війни держава фінансово підтримує громадян, які були змушені залишити свої домівки і стали внутрішньо переміщеними особами. Виплата на проживання допомагає людині не залишитись сам на сам із своїми проблемами, пройти складний період пошуку житла, роботи, облаштування в новій громаді. Так, наприклад, родина з чоловіка і жінки з двома дітьми отримує щомісяця 10 тис. грн. допомоги на проживання від держави. 

З 1-го березня для тих ВПО, які отримували допомогу протягом року

<<<1 - 11 з 1964>>>