<<<12 - 22 з 1968>>>


09 Квітня 2024 15:59

         The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу упродовж 35 років. Місія The HALO Trust  полягає в тому, щоб захищати життя та відновлювати життєдіяльність людей, які постраждали від військових конфліктів.

         Представники міжнародної гуманітарної організації «Представництво The HALO Trust в Україні» провели сьогодні для працівників Департаменту соціального захисту населення обласної державної

09 Квітня 2024 15:55

«Єдина ветеранська лінія»

Міністерством у справах ветеранів України спільно з Товариством Червоного Хреста України з 20 березня ц.р. запущено телефонну «Єдину ветеранську лінію», яка працює щодня з 8 до 20 години.

Дзвінки на «Єдину ветеранську лінію» 0 800 505 217 є безоплатними.

Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

На лінію можна звертатися з питань психосоціальної підтримки (можливості отримання

08 Квітня 2024 11:56

Кабмін затвердив виплати до Дня Незалежності

Кабінетом Міністрів України 02 квітня 2024 року затверджено постанову за № 369, якою визначено розміри разової грошової виплати до Дня Незалежності України.

Допомога виплачуватиметься до 24 серпня 2024 року у таких розмірах:

особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

- I групи — 3 100 гривень;

08 Квітня 2024 11:55

Внутрішньо переміщені особи, які не встигли отримати виплати у березні, отримають кошти у квітні

Два роки повномасштабної війни держава фінансово підтримує громадян, які були змушені залишити свої домівки і стали внутрішньо переміщеними особами. Виплата на проживання допомагає людині не залишитись сам на сам із своїми проблемами, пройти складний період пошуку житла, роботи, облаштування в новій громаді. Так, наприклад, родина з чоловіка і жінки з двома дітьми отримує щомісяця 10 тис. грн. допомоги на проживання від держави. 

З 1-го березня для тих ВПО, які отримували допомогу протягом року

08 Квітня 2024 11:54

Мінсоцполітики розробило проект закону про Єдину інформаційну систему соціальної сфери

Команда Мінсоцполітикирозробила та направила на розгляд інших органів влади проєкт закону про Єдину інформаційну систему соціальної сфери (далі — ЄІССС), який покликаний зробити соціальну підтримку більш ефективною, доступною та адресною.

Прийняття закону  надзвичайно важливий крок для налагодження процесів, що фіксує візію Мінсоцполітики:  в центрі послуги має бути людина та її потреби. Отже, необхідно врегулювати питання функціонування системи як цілісного інформаційного

08 Квітня 2024 10:00

Центр відповідальної гри (RGC) як громадська спілка створений з метою розбудови в Україні дієвої системи заходів, спрямованих як на попередження (профілактику) виникнення ігрової залежності, так і на подолання та мінімізацію її негативних наслідків.

Так, на сьогодні RGC спільно із Міністерством соціальної політики України напрацьовано проєкт Державного стандарту надання соціальної послуги з соціально-психологічної реабілітації осіб із ігровою залежністю, яка включена до Класифікатора соціальних послуг за кодом 017.4. Ми переконані в тому,

03 Квітня 2024 16:27

Програма професійного розвитку для ветеранів

Громадська організація «Школа врядування» та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича запрошують ветеранів і ветеранок на безкоштовне навчання за Сертифікатною програмою «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення» (далі – Сертифікатна програма).

Старт навчання запланований на 22 квітня 2024 року. Прийом заявок триватиме до 08 квітня включно.

Сертифікатна програма погоджена Національним агентством

01 Квітня 2024 14:38

Безбар’єрність – це коли зручно всім без винятку: про що говорили на засіданні профільної всеукраїнської ради

Наприкінці минулого тижня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Ради безбар’єрності. Участь у заході взяли перша леді України Олена Зеленська, представники уряду, голови профільних комітетів Верховної Ради, офіційні представники системи ООН, Ради Європи, ВООЗ, USAID та інших міжнародних організацій в Україні, посольств, начальники обласних військових адміністрацій, представники територіальних громад та громадянського суспільства. Від Чернігівщини до заходу онлайн долучився начальник ОВА В’ячеслав

29 Березня 2024 11:35

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

Всього 18 одиниць прямують у Гончарівську, Новгород-Сіверську, Семенівску, Сновську, Городнянську, Ріпкинську, Тупичівську, Добрянську, Любецьку, Михайло-Коцюбинську, Корюківську, Холминську та Ніжинську ТГ.

Транспорт полегшить роботу соцпрацівникам, які долають значні відстані, щоб жителі віддалених населених пунктів отримали необхідні послуги.

«Це дуже цінна допомога для громад, адже соціальні

28 Березня 2024 11:10

З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи

31 березня завершується перехідний період, під час якого в Україну можна було  завозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації. З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу до України буде можливо лише з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. 

Ці зміни впроваджуються для того, щоб зробити процедуру ввезення та обліку гуманітарки зручнішою та прозорішою для всіх: для фондів і волонтерів, для організацій та інституцій, які отримують допомогу,

25 Березня 2024 09:20

Уряд уточнив перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання

   Війна, розпочата російською федерацією, змусила багатьох українців залишити свої домівки, рятуючись від ворожих обстрілів або окупації. Кількість тих, хто з 2022 р. став внутрішньо переміщеною особою, або повторно перемістився, сягнула 3,5 млн. В цілому на сьогодні, з урахуванням тих ВПО, які перемістилися після 2014 року, в Україні нараховується 4,9 млн ВПО. 

З початку повномасштабної війни Уряд підтримував своїх громадян, які змушені були стати ВПО, зокрема, була запроваджена  кризова виплата – допомога на проживання.  Ця виплата

<<<12 - 22 з 1968>>>