Анонси

           



          Назад

          Вчасне звернення до відділення НСПП в області – запорука стабільності стану соціально-трудових відносин

          У цьому переконані працівники відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області і додають: «Що саме оперативне вжиття спільних заходів по вирішенню суперечностей між працівниками і роботодавцями – і є гарантією успіху. В іншому випадку, долаючи проблеми порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод) тощо самотужки, не уникнути дестабілізації стану трудових відносин і навіть акцій протесту».

          Покладаючись на практику, представники відділення НСПП у Чернігівській області єдині і в тому, що при сприянні врегулюванню конфліктних ситуацій необхідно, передусім, налагодити ефективну взаємодію з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців. Офіційне підґрунтя цього – у законах України «Про місцеві державні адміністрації» (ст. 24), «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 34), «Про професійні спілки, їх права та гарантії», «Про організації роботодавців».

          На звернення багатьох зацікавлених сторін соціального діалогу до відділення НСПП у Чернігівській області надаються кваліфіковані різнобічні роз’яснення. Так, наприклад, однією із форм акцій соціального протесту є Страйк, який застосовується найманими працівниками як крайній засіб лише в разі не вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) згідно зі ст. 17 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах