Анонси

           



          Назад

          Підвищення дієвості громадського контролю за охороною праці. Роль профспілок.

          Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації спільно з Федерацією профспілкових організацій області взято участь у семінарі-практикумі на тему: «Підвищення дієвості громадського контролю за охороною праці. Роль профспілок», який відбувся 12 квітня п.р. на базі Навчально-методичного центру профспілок.

          До участі у заході були запрошені представники профспілок з питань охорони праці, керівники служб охорони праці, представники підприємств, установ та організацій, які входять до составу атестаційних комісій при проведенні атестації робочих місць за умовами праці.

          На конкретних прикладах учасникам семінару продемонстровано роль атестаційних комісій, які мають ретельно проводити атестацію робочих місць за умовами праці для обґрунтованого віднесення робочого місця до відповідної категорії шкідливості, від чого залежить розмір пільг та компенсацій за роботу в несприятливих умовах праці. Приділялося увагу основним положенням Закону України «Про охорону праці», який реалізує конституційні права працівників на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності, на належні і безпечні умови праці. Особливу увагу було зосереджено на новаціях, які відбулися останнім часом в трудовому законодавстві.

          Саме ці моменти є важливими та необхідними для створення роботодавцями умов праці відповідних до нормативно-правових актів, якісного проведення атестації робочих місць за умовами праці, про що має бути зазначено в зобов’язаннях колдоговорів.

          Проведений захід сприятиме забезпеченню соціального захисту працюючих на належні, безпечні і здорові умови праці, упередженню порушень трудового законодавства.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах