Анонси

           



          Назад

          25 років турботи та доброти

          Сьогодні у Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці створення Територіального центру соціального обслуговування Деснянської районної у місті ради.

          З вітальними словами до присутніх працівників та підопічних територіального центру в теплій і радужній атмосфері звернувся й директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Олег Русін.

          Вручаючи відзнаку облдержадміністрації директору територіального центру Світлані Носок, він наголосив, що місія територіального центру — це запорука надійності та злагодженої взаємодії органів соціального захисту населення, які не лише охоплюють соціальними послугами найуразливіших категорій населення, а й забезпечують всебічною допомогою та турботою, покращують якість життя та здоров’я, дарують тепло, увагу та любов самотнім пенсіонерам, особам з інвалідністю.

          Олег Русін подякував колектив територіального центру за тісну співпрацю та плідну роботу відзначивши деяких працівників, вручивши за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 25-ої річниці утворення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради:

          Почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками:

          • Кулешовій Ларисі Василівні – фахівцю із соціальної роботи ІІ категорії відділення соціальної допомоги вдома територіального центру;
          • Теремецькій Наталії Григорівні – соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома територіального центру;

          Почесні грамоти Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації:

          – Коваль Валентині Володимирівні – соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома територіального центру;

          – Сорочинській Риммі Євгеніївні – соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома територіального центру;

          – Харченко Людмилі Петрівні – соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома територіального центру.

          Впродовж усього свята лунали слова подяки, чудові вірші, пісні від працівників та підопічних, а також ветеранів-працівників територіального центру.

          Довідково:

          Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради створений у 1992 р., проводить роботу щодо посилення адресності соціальної підтримки, надання особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, якісних соціальних послуг, орієнтованих на їх індивідуальні потреби.

          При територіальному центрі діють 3 відділення:

          - відділення соціальної допомоги вдома

          - відділення денного перебування

          - відділення організації надання грошової та натуральної допомоги

          Загальна чисельність працівників територіального центру – 140 осіб, у тому числі 101 соціальний робітник. Упродовж 2016 року територіальним центром виявлено 4200 осіб, які потребують надання соціальних послуг, обслуговано 3853 особи, що становить 91,7 % від виявлених осіб.

          Відділенням соціальної допомоги вдома за 2016 рік обслуговано 1168 осіб похилого віку та інвалідів.

          Відділення денного перебування проводить свою роботу в напрямку організації дозвілля та культурно-просвітницької роботи для інвалідів, ветеранів війни та праці. Підопічні користуються послугами бібліотеки територіального центру, відвідують театри, кінотеатри, музеї, екскурсії тощо. Працюють гуртки за інтересами: в’язання, вишивка, плетіння бісером, співи тощо. Також, при даному відділені працює кабінет «Здоров’я», де надаються послуги з масажу та лікувальної фізкультири.

          Відділенням організації надання грошової та натуральної допомоги за 2016 рік обслуговано 1225 пенсіонерів. Через дане відділення здійснюється розподіл благодійної гуманітарної допомоги малозабезпеченим пенсіонерам, а також надається допомога соціально-побутового характеру. До послуг підопічних: швачка, перукар, взуттьовик, робітник з комплексного обслуговуваня та ремонту будинків.

          В територіальному центрі запроваджено інноваційну соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку», який працює з 10 листопада 2011 року, налічує 31 слухача (особи похилого віку).

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах