Анонси

           



          Назад

          У районах розгорнуто роботу щодо оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

          Завдяки запровадженню з 2017 року нового механізму оплати послуг із санаторно - курортного лікування громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримали право самостійного вибору санаторно-курортного закладу. Такий механізм передбачає, зокрема, укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення.

          На даний час місцевими управліннями вже укладено 372 угоди та отримано 557 гарантійних листів щодо згоди на оздоровлення постраждалих громадян.

          Вже отримали санаторно-курортні послуги 107 осіб, ще 95 осіб, з них 3 дитини-інваліда, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, перебувають на оздоровленні - причому у закладах, які вони самі обрали залежно від власних потреб та пріоритетів.

           

          Довідково.

          На обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення для отримання санаторно-курортних послуг  перебуває  1269 постраждалих осіб, віднесених до категорії 1, та 12 потерпілих дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

          Міністерством соціальної політики України для забезпечення санаторно-курортними послугами постраждалих осіб області виділено 5,3 млн грн, що дасть змогу оздоровити 966 осіб категорії 1 (76 % від потреби) та 12 (100 % від потреби) дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. 

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах