Анонси

           



          Назад

          Заборгованість із заробітної плати не повинна зростати

          В обласній державній адміністрації 29 серпня, під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної  адміністрації Романової Н.А. відбулося чергове засідання Комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

          Члени Комісії розглянули питання про ситуацію з ліквідації боргів із виплати заробітної плати в області, в т.ч. на 3-х підприємствах–боржниках Ріпкинського району та  про ситуацію з виплатою заробітної плати в бюджетній сфері. Також заслухано звіти начальника відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в області та арбітражних керуючих щодо погашення зарплатних боргів на підприємствах-банкрутах.

          За статистичними даними, на 1 серпня цього року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам 30 підприємств, установ і організацій області (з урахуванням економічно неактивних) становила 12,0 млн грн, що на 1,7 млн грн або на 12,4 % менше ніж на початок цього року. У липні ц.р. суму боргу скорочено на 76,7 тис. грн або на 0,6 %.

          За темпами погашення боргів у загальнодержавному рейтингу область знаходиться на 10 місці до попередньої дати, та на 4-му до початку року.

          У структурі боргу заборгованість на 16 економічно активних підприємствах становить 7,1 млн грн або майже 60 відсотків, на 9 підприємствах-банкрутах - 2,9 млн грн або майже чверть, на 5 економічно неактивних підприємствах – 2,0 млн грн або 16,3 %.

          Упродовж липня ц.р. загальну кількість діючих економічно активних підприємств-боржників зменшено з 18 до 16 та скорочено борги на 163,4 тис. грн або на 2,2 %.                          

          Відсутня заборгованість із заробітної плати перед працівниками  сільськогосподарських підприємств. У територіальному розрізі не мають боргів із виплати заробітної плати підприємства 17-ти районів області (Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Городнянського, Ічнянського, Коропського, Корюківського, Куликівського, Ніжинського, Н.-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Сновського, Сосницького, Срібнянського, Талалаївського, Чернігівського) та м. Прилуки.

          За результатами засідання члени Комісії прийняли відповідні рішення, зокрема, рекомендували керівникам місцевих органів виконавчої влади спільно з керівниками підприємств-боржників провести аналіз фінансово-господарської діяльності підприємств-божників відповідного району (міста), розробити спільні заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати; арбітражним керуючим прискорити розв’язання зазначених проблем на підприємствах з тим, аби в максимально короткий термін ліквідувати борги  та інше.

           

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах