Анонси

           



          Назад

          Соціальні партнери підписали територіальну угоду

          В області 23 жовтня уповноваженими представниками підписано Територіальну угоду про регулювання основних соціально-економічних принципів та трудових відносин на 2017-2020 роки між органами влади – Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою, роботодавцями та підприємцями – Обласним об’єднанням організацій роботодавців, Спільним представницьким органом сторони роботодавців Чернігівської області та профспілками – Спільним представницьким органом репрезентативних профспілок на територіальному рівні.

           Проект угоди, розроблений робочою групою, створеною за попереднім рішенням соціальних партнерів. Опрацьований як соціальними партнерами, так і підрозділами облдержадміністрації, які внесли свої поправки та пропозиції. Проект розглянуто 12 жовтня ц.р. на засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, схвалено одноголосно та рекомендовано до підписання уповноваженим особам.

          Підписання угоди спрямує співпрацю сторін партнерства на забезпечення економічного зростання та ефективності роботи підприємств, забезпечення продуктивної зайнятості працівників, недопущення зниження рівня соціальних пільг і гарантій. Крім того, територіальна угода сприятиме удосконаленню всіх рівнів соціального діалогу та забезпечить оновлену якість трудових відносин, а ефективне соціальне партнерство та виважений підхід до вирішення відповідних питань має дати позитивний результат і, як наслідок, зробить якісним життя не тільки працюючих, а й усіх мешканців Чернігівщини.

          Особливістю цієї угоди є те, що вперше органи влади виступають спільно як сторона соціального діалогу: облдержадміністрація та обласна рада. У соціальних партнерів створено також спільні представницькі органи, яких раніше не було.

          Під час підписання голова облдержадміністрації Валерій Куліч зауважив, що угода буде ефективною, а соціальні відносини надійними, якщо кожна із сторін, яка взяла на себе зобов’язання, буде сумлінно їх виконувати.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах