Анонси

           



          Назад

          Виплата заробітної плати під контролем

          Стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах, в установах та організаціях  області обговорювали сьогодні в обласній державній адміністрації на засіданні тимчасової Комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, що відбулася під головуванням Наталії Романової – заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації.

          За даними моніторингу, на 1 жовтня ц.р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам 31-го підприємства, установи і організації області (з урахуванням економічно неактивних) становила 14,5 млн грн, що на 0,8 млн грн або на 6,1 % більше ніж на початок цього року. У вересні ц.р. суму боргу зросла на 2,4 млн грн або на 19,5 %.

          Найбільшу суму боргів із зарплати мають економічно активні підприємства. У структурі боргу заборгованість на 17 економічно активних підприємствах становить 8,1 млн грн або 55,8 %.

          Упродовж вересня ц.р. заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, установах та організаціях області зросла на 1,0 млн грн (14,8 %) за рахунок виникнення нових боргів в бюджетних установах, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, а саме  в комунальних закладах «Семенівська центральна районна лікарня» – 0,5 млн грн, Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги – 0,3 млн грн та Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Коропської районної державної адміністрації – 0,1 млн гривень. Загалом зарплатні борги працівникам бюджетних установ, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів на початок жовтня ц.р. склали 1,8 млн гривень.

          Однак, у жовтні ц.р. повністю виплачені зарплатні борги ПАТ «Облтеплокомуненерго»  та медичними закладами  Семенівського та Козелецького районів.

          Надзвичайно важливою є проблема виплати заробітної плати працівникам збанкрутілих підприємств.

          Понад 40,0 % заборгованості або 6,4 млн грн припадає  на підприємства, стосовно яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника чи визнання його банкрутом та підприємства, які призупинили свою економічну діяльність.

          Борги підприємств, що підпорядковані центральним органам влади, складають 16,9 % загальних боргів по області.

          Учасники засідання також заслухали звіти керівників місцевих Комісій міст Чернігова та Ніжина щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати.

           За результатами засідання були прийняті відповідні рішення щодо врегулювання ситуації з виплатою заробітної плати. 

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах