Анонси

           



          Назад

          Оздоровлення чорнобильців наближається до завершення

          Оздоровча кампанія чорнобильців у 2017 році наближається до завершення.

          На обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками у 2017 році в місцевих управліннях соціального захисту населення перебуває 1269 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 та 12 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (станом на 01.06.2017). За рахунок виділених Мінсоцполітики України коштів оздоровчими послугами буде забезпечено 987 постраждалих осіб, в тому числі 12 дітей-інвалідів.

          Станом на 10.11.2017 вже оздоровлено 922 дорослі особи, віднесені до категорії 1, перебуває на оздоровленні 31 особа, тобто оздоровчими послугами охоплено 97,7% чорнобильців. У другій-третій декадах листопада, згідно з укладеними договорами, має заїхати до оздоровчих закладів ще 22 особи. Оздоровлено 12 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, тобто стовідсотково від потреби. В оздоровчій кампанії задіяно 45 санаторно-курортних закладів, які були обрані чорнобильцями

          У 12 районах області оздоровча кампанія чорнобильців вже завершилася.

          Аналізуючи організацію оздоровлення чорнобильців за останні роки, 2017 є роком з найбільшою кількістю охоплених оздоровчими послугами громадян.

          Позитивні зрушення в організації оздоровлення чорнобильців відбулися завдяки введенню в дію нового порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

          З 4,5 тис. осіб, які мають право на отримання санаторно-курортного лікування, до органів соцзахисту з заявами на отримання оздоровчих послуг                  у 2018 році звернулося 1287 осіб, віднесених до категорії 1, що на 18 осіб більше ніж у 2017 році, та 12 батьків дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

          Для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на отримання за їхнім бажанням грошової компенсації замість путівки

          Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 8 листопада 2017 року № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

          Така компенсація виплачуватиметься з розрахунку 35 відсотків чинного на      1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

          Прийняття постанови забезпечить виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та проведення виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки з 1 січня 2018 року.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах