Анонси

           



          Назад

          Новації в сфері соціального партнерства обласного рівня

          Територіальну угоду про регулювання основних соціально-економічних принципів та трудових відносин на 2017-2020 роки між органами влади – Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою, роботодавцями та підприємцями – Обласним об’єднанням організацій роботодавців, Спільним представницьким органом сторони роботодавців Чернігівської області та профспілками – Спільним представницьким органом репрезентативних профспілок на територіальному рівні зареєстровано Мінсоцполітики 16 листопада 2017 року за № 59.

          Угода є обласним нормативним актом, який визначає узгоджені норми діяльності Сторін у сфері забезпечення соціально-економічних гарантій для працівників і роботодавців, а також регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин між працівниками та роботодавцями на обласному рівні.

          Узгоджені Сторонами норми, домовленості, зобов’язання є обов’язковими для виконання. Положення Угоди діють безпосередньо й розповсюджуються на суб’єкти діяльності, управління та господарювання, які перебувають у сфері дії Сторін, що уклали угоду.

          Хід виконання Угоди розглядається раз на півроку територіальною тристоронньою соціально-економічною радою.

          Угода спрямовує співпрацю сторін партнерства на забезпечення продуктивної зайнятості працівників, недопущення звуження обсягів існуючих соціальних пільг, компенсацій, на впровадження заходів, спрямованих на поліпшення стану безпеки праці, на встановлення ділових та партнерських взаємовідносин між роботодавцями та профспілковими організаціями, підвищення матеріального добробуту населення, стабілізації ситуації в усіх сферах життєдіяльності області.

          Угода набрала чинності з моменту підписання, 23 жовтня цього року.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах