Анонси

           



          Назад

          Змінено структуру оплати праці державних службовців

          Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 25 січня 2018 р. №24, якою змінив структуру заробітної плати держслужбовців. Відтепер посадовий оклад має становити 50% зарплати.

          «Ця постанова не змінює розмір зарплати держслужбовців, ця зарплата визначається бюджетними призначеннями відповідно до прийнятого держбюджету на 2018 р.

          Ми змінюємо структуру зарплати державних службовців. Після прийняття постанови у структурі зарплати, яку отримує держслужбовець, посадовий оклад буде складати близько 50% зарплати, яка не змінюється», - сказав міністр соціальної політики Андрій РЕВА.

          Він також зазначив, що уряду потрібно буде ухвалити ще одну постанову наприкінці 2018 р., змінивши ще раз структуру, щоб із 1 січня 2019 р. посадовий оклад становив 70%.

          Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН наголосив, що наразі структура зарплати виглядає інакше і посадовий оклад становить близько 30%.

          «Зараз оклад може бути 30%, премії можуть бути 70%, 100%, 1000%... Відбувається зміна структури без зміни розміру», - сказав В. Гройсман.

          Він підкреслив, що вважає зміну структури зарплати конче потрібною.

          «Треба обмежити можливість чиновників накручувати собі премії. Буде 10% економічний ріст, - будь ласка, будете отримувати серйозні премії, в тому числі у тих регіонах, де він буде більший. Просто так ніхто нікому не збирається платити,» - заявив Глава уряду.

          Він зазначив, що готовий підтримати рішення щодо премій державним службовцям «за результат, а не просто за те, що вони ходять на роботу».

          «У мене критерій один – нехай на місцях люди будуть задоволені. Тоді можна говорити, що є необхідність заохочення таких людей», - сказав В. Гройсман.

          Як підкреслив Прем’єр-міністр, реформа державної служби – це не лише збільшення заробітної плати.

           

          За матеріалами газети «Праця і зарплата»

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах