Анонси

           



          Назад

          Інновації у сфері професійної підготовки працівників

          Постановою КМУ від 11.01.2018 № 11 затверджено критерії оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання на професійну підготовку.

          Критеріями визначено цілі, форми і максимальний розмір державної допомоги; категорії отримувачів; умови і спосіб розрахунку сукупного розміру держдопомоги та витрати, які можуть бути відшкодовані отримувачам.

          Державна допомога на професійну підготовку є допустимою, якщо надається з метою стимулювання роботодавця підвищувати професійний рівень працівників і спрямована на відшкодування суб’єктам господарювання витрат на професійну підготовку працівників.

          До категорій отримувачів державної допомоги на професійну підготовку відносяться суб’єкти господарювання, що проводять діяльність у будь-якій галузі.

          Встановлено, що витратами на профпідготовку працівників є:

          1) оплата праці викладачів;

          2) проїзд, придбання навчальних й інших матеріалів для профпідготовки, амортизація інструментів і обладнання в необхідному для навчання обсязі;

          3) вартість консультаційних послуг, пов’язаних з професійною підготовкою;

          4) заробітна плата працівників за час підготовки;

          5) адміністративні, накладні й інші непрямі витрати за час профпідготовки.

          Державну допомогу на професійну підготовку не надаватимуть суб’єктам господарювання:

          яких визнано банкрутами, стосовно яких порушено справу про банкрутство, що перебувають на стадії ліквідації, які мають прострочену більш як шість місяців заборгованість перед державним (місцевим) бюджетом та ПФУ, які визнають свою неспроможність своєчасно виконати зобов’язання перед кредиторами через незадовільний стан фінансово-господарської діяльності;

          для здійснення обов’язкової підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації працівників відповідно до вимог законодавства.

          Максимальний розмір державної допомоги на професійну підготовку становить не більш як 50 % розміру таких витрат. Розмір державної допомоги збільшують (але не більш як 70%):

          на 10% — у разі професійної підготовки працівників, що є особами з інвалідністю та/або незабезпеченими особами, та/або внутрішньо переміщеними особами, та/або учасниками бойових дій, які віднесені до однієї з категорій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

          на 10 % у разі надання допомоги суб’єктам середнього підприємництва і на 20 % у разі надання допомоги суб’єктам малого підприємництва.

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах