Анонси

           



          Назад

          З турботою про літніх

          Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» 15-16 лютого у м. Чернігові проведено навчальний семінар-тренінг на тему: «Деменція, її ознаки та основи догляду за дементною людиною».

          Слухачами курсу були соціальні робітники територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Чернігова.

          Мета заходу – ознайомлення з ознаками та симптомами деменції, основами догляду за дементними людьми, особливостями спілкування з ними та співпраця з їх родинами.

          Також, слухачі мали можливість дізнатись про методи профілактики професійного «вигорання», яке притаманне саме працівникам, що працюють із людьми похилого віку без відриву від практичної діяльності.

           

          Для довідки: Деменція (лат. Dementia — безумство) — синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку. Частота деменції зростає з віком: від 2 % — у віці до 65 років, до 20 % — у людей 80 років і старше.

          В Україні на деменцію страждають 63 тисячі людей. Щороку занедужують понад 4,5 тисячі осіб.

           

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах