Анонси

           



          Назад

          Мінсоцполітики здійснює усі передбачені законодавством заходи для якнайшвидшої виплати допомоги звільненим з полону

          31 січня 2018 року Уряд на своєму засіданні прийняв постанову Кабінету Міністрів України № 38 „Деякі питання соціальної підтримки осіб, звільнених з полону”, якою передбачено, зокрема, виплату одноразової грошової допомоги особам, яких звільнено з полону, у розмірі 100 тис. грн  та затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, звільненим з полону 27 грудня 2017 року та 24 січня 2018 року.

          Відповідно до зазначеного Порядку для виплати допомоги особа, яку включено до переліку осіб, яких звільнено з полону, у строк, що не перевищує шість місяців з дня звільнення з полону, звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення відповідного органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим, районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради за місцем реєстрації проживання або фактичного перебування з відповідною заявою.

          Водночас, згідно з пунктом 2 Порядку перелік осіб, звільнених з полону 27 грудня 2017 року та 24 січня 2018 року, формується СБУ відповідно до законодавства та передається Мінсоцполітики.

          Мінсоцполітики листом від 08.02.2018 № 2473/0/2-18/22 звернулося до СБУ з проханням надати інформацію стосовно переліку осіб, які були звільнені з полону 27.12.2017 та 24.01.2018 року.

          Разом з тим, згідно з Законом України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” за бюджетною програмою КПКВК 1601020 „Заходи щодо захисту і забезпечення прав та інтересів осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та / або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та тимчасово окупованій території України, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей” передбачені кошти у сумі 96 714,174 тис. гривень. Головним розпорядником коштів за бюджетною програмою є Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

          Мінсоцполітики розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 38”, яким передбачено здійснювати виплату одноразової грошової допомоги за рахунок цієї бюджетної програми.  

          Проект акта відповідно до вимог Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.2007 № 950 (із змінами), направлено на погодження до заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

           

          За матеріалами сайту Міністерства соціальної політики України.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах