Анонси

           



          Назад

          Міністерство соціальної політики й представники ОСББ узгодили позиції щодо виплат пільг і субсидій мешканцям будинків

          Чотирнадцятого  лютого 2018 року  відбулася робоча зустріч Міністра соціальної політики України Андрія Реви з представниками ОСББ з різних міст України.

          У нараді взяли участь голова правління ОСББ «Мотор» Вікторія Погорєлова (м.Київ), голова правління Громадської спілки «Об’єднання ЖБК, ОСББ «Вікторія» Людмила Шанц (м.Запоріжжя), голова правління ГО «Асоціація розвитку ОСББ та ЖБК «Сучасний дім» Катерина Чижик (м.Дніпро), голова правління Асоціації ОСББ «Спільна справа» (м.Каховка) Лілія Мартиненко.

          На зустрічі обговорили проблемні питання виплати пільг і субсидій громадянам, котрі  проживають у будинках  ОСББ.

          За результатами обговорення було домовлено про наступний  алгоритм запровадження монетизації пільг і житлових субсидій громадянам, котрі  проживають у будинках  ОСББ:

          І етап (перехідний):

          1)    Монетизація пільг і субсидій на всі види внесків до ОСББ, що охоплені чинною системою соціального захисту (у т.ч. на управління і утримання багатоквартирного будинку, вивезення твердих і рідких побутових відходів, опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання і централізоване водовідведення, газо- і електропостачання), -  запроваджується, починаючи з нарахувань таких внесків, з січня 2018 року;

          2)    Починаючи з нарахувань за січень 2018 року, ОСББ нараховують співвласникам внески в повному розмірі (без зменшення їх на суму пільг і житлових субсидій). Місцеві органи соціального захисту населення при надходженні коштів відповідної субвенції з Державного бюджету перераховують суми пільг і житлових субсидій громадянам-отримувачам пільг і житлових субсидій на поточні рахунки ОСББ та одночасно надсилають ОСББ реєстри громадян, за яких перераховано пільги та субсидії, із зазначенням сум за кожного громадянина. ОСББ зараховують такі кошти в рахунок сплати громадянином відповідних внесків та зменшують йому нарахування в наступних періодах;

          ІІ етап (відкриття «соціальних карток»):

          1) Із дати, яка ще має бути додатково визначена, розпочинається випуск спеціальних банківських карток для зарахування на них пільг і житлових субсидій у грошовому вигляді;

          2) Такий випуск розпочинається з громадян, які проживають у будинках ОСББ, за організаційного сприяння ОСББ;

          3) Після випуску таких карток більшістю громадян-отримувачів пільг і субсидій в будинку ОСББ, за повідомленням ОСББ місцевому органу соціального захисту розпочинається виплата пільг і субсидій таким громадянам безпосередньо на картки.

          Для реалізації описаного алгоритму сторони погодилися терміново спільно з іншими зацікавленими відомствами відпрацювати необхідні зміни до законодавства. Це спільне бачення розв’язання проблеми досягнуто представниками ОСББ і Міністерством соціальної політики України.

          Зазначені позиції потребують узгодження з Мінрегіонбудом, Мінфіном, Держказначейством, ДФС, Національним банком України.  

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах