Анонси

           



          Назад

          Продовжується співпраця з чорнобильцями

          Традиційно громадські організації чорнобильців напередодні роковин  Чорнобильської катастрофи організовують зустрічі з представниками органів влади.

          Цьогоріч така зустріч відбудеться 04.04.2018. Зазвичай у цих заходах беруть участь керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради,  Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за напрямком роботи, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації,  Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

          Збори відбуваються у формі діалогу. У чорнобильців є можливість з’ясувати будь-які питання, що стосуються їх соціального захисту та отримати вичерпні відповіді.

          Для більш тісної співпраці, вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС обласною державною адміністрацією 15.03.2018 затверджено План заходів, пов’язаних з 32-ми роковинами  Чорнобильської катастрофи, яким поєднано як соціальну, так і матеріальну підтримку постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

          Цьогоріч на реалізацію програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що охоплює близько 30 тис. громадян, що мають відповідний статус та користуються пільгами через органи соціального захисту населення, передбачено 48,1 млн гривень. Найбільша сума коштів, а це - 35,6 млн грн,  спрямована на виплату компенсації на продукти харчування, яку щомісяця отримують постраждалі категорії 1 у розмірі 398,40 грн та категорії 2 – 199,20 гривень. На оплату санаторно-курортних послуг для постраждалих категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, передбачено 4,8 млн гривень. Решта – це харчування дітей у навчальних закладах, розташованих на радіоактивно забруднених територіях, компенсації працюючим громадянам та інші виплати.

          Як і упродовж минулих років, цього року не стало виключенням виділення із обласного бюджету коштів на статутну діяльність обласних громадських організацій чорнобильців та матеріальну допомогу,  що сприяє  розвитку їх діяльності та створює умови для взаємодії, направленої на соціальний захист потребуючих.

           

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах