Анонси

           



          Назад

          Колегія ОДА: зміни в адміністративно-територіальному устрої — не привід позбутися соціальних послуг

          На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулося вчора, 24 квітня, було обговорено стан надання соціальних послуг одиноким громадянам області в процесі створення об’єднаних територіальних громад.

          Як зауважив голова облдержадміністрації Валерій Куліч, в умовах демократичної кризи, яку переживає Чернігівщина, питання соціального захисту є надзвичайно актуальними. Тому скорочувати спектр соціальних послуг населенню, посилаючись на адміністративно-територіальну реформу чи нестачу коштів, неприпустимо.

          Про рівень соціального обслуговування в області поінформував учасників засідання директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін.

           

          Соціальні послуги в області, за словами Олега Русіна, отримують близько 32 тисяч людей, а потребують — понад 43 тисячі. При цьому трапляються випадки, коли в новостворених ОТГ не створюють чи скорочують посади соціальних працівників, тому люди похилого віку та особи з інвалідністю залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Директор Департаменту соціального захисту вважає такі рішення місцевих рад неправильними, натомість пропонує забезпечення соціального супроводу за кількома моделями.

           

          Ефективність цих моделей соціальної допомоги підтвердили керівники районів та ОТГ, де вони успішно застосовуються. Тож члени колегії були одностайними в думці, що кожна людина має право жити повноцінним життям і соціальний супровід у разі потреби повинен це право забезпечити.

           

          Довідка про стан надання соціальних послуг одиноким громадянам області в умовах створення об’єднаних територіальних громад

           

           
           
           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах