Анонси

           



          Назад

          Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та жертв Чорнобильської катастрофи

          Сьогодні минає 32 роки від дня Чорнобильської катастрофи, яка сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Час летить швидко, але відлуння тієї трагедії відчувається і донині. Вибух атомного реактора відгукнувся болем у серці кожної людини. Десятки тисяч людей назавжди залишили рідні домівки й переїхали в інші місця. Так почався новий період життя, новий відлік часу – після Чорнобиля.

          Завдяки мужності, самовідданості військовослужбовців, пожежників, медиків, вчених, одним словом – всіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, вдалося приборкати вогнище радіації та обмежити біду всім нам.

          Сьогодні більше 72 тисяч мешканців Чернігівщини мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед яких майже 9 тис. безпосередніх учасників ліквідації та 5 тис. осіб з інвалідністю. 

          В обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися заходи з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи, де вшанували пам’ять про тих, хто ціною свого життя приборкав мирний атом.

          Зі словами подяки за приклад мужності та патріотизму керівники місцевих органів влади вручили грамоти та подяки. У заходах також взяв участь народний депутат України Олег Купрієнко.

          Офіцери Державної служби України з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області від імені учасників заходу, органів влади, обласних громадських організацій чорнобильців поклали корзину з квітами до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».
           

           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах