Анонси

           



          Назад

          Робота в борг: чому підприємства області не можуть розрахуватися з працівниками

          Станом на травень поточного року 29 підприємств області мають заборгованості з виплати заробітної плати. Керівників підприємств-боржників було запрошено на засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 22 травня ц.р.  аби з’ясувати причини, проблеми та  перспективи їх вирішення.

          Неоднозначні та складні ситуації склалися на ПАТ «Готель „Градецький“», ТОВ «Роллінг Геймз», промислових підприємствах: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл», державне підприємство «Чернігівторф» та його філії, тимчасові труднощі виникли на житлово-комунальних підприємствах, зокрема, в Остерському виробничому управлінні житлово-комунального господарства.

          Основними причинами існування заборгованості із заробітної плати, які зазначають керівники підприємства, є  сезонність замовлень, невисока платоспроможність, труднощі з реалізацією виробленої продукції, нестача обігових коштів, економічно необґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги, несвоєчасне відшкодування субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на надання пільг і субсидій.

          У той же час, упродовж травня вийшли із кола боржників Чернігівська автомобільна школа Чернігівської обласної організації Товариства сприяння оброни України, «Корюківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», ПП «Новгород-Сіверська Бавовняно-ткацька фабрика».

          Загалом роботодавці області заборгували найманим працівникам понад 17,0 млн гривень, що є значно більше, ніж було на початку року.

           За результатами засідання були прийняті відповідні рішення щодо врегулювання ситуації з виплатою заробітної плати, адже проблеми підприємств не можуть бути причиною нарощування заборгованості із заробітних плат і неприпустимо перекладати їх на плечі робітників.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах