Анонси

           



          Назад

          Вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей Чернігівщини допомагають заснувати власний бізнес.

          Як відкрити свій бізнес чи працевлаштуватися розповідали координатори проекту «Рука допомоги» у Кіптівській ОТГ, яку було долучено у 2018 році до реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

          Пілотний проект, який реалізується  Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, передбачає залучення учасників до економічної активності шляхом: працевлаштування, надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги закупівлю обладнання та матеріалів для започаткування бізнесу, участі в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру на користь громади. 

          Сума фінансової допомоги може складати до 40 прожиткових мінімумів, що у 2018 році становить 70480 гривень. При цьому повертати потрібно лише різницю між сумою фіндопомоги та сплаченими за три роки податками і зборами. А в разі, якщо учасник стає роботодавцем для двох інших учасників — фінансова допомога взагалі стає безповоротною. Окрім фінансування, учасники проекту на старті своєї підприємницької діяльності отримують консультаційну підтримку та супровід у підготовці бізнес-плану.

          Проект «Рука допомоги» заохочує місцевий бізнес до створення робочих місць: в разі працевлаштування двох учасників проекту підприємства можуть отримати від держави безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання.

          З метою ефективної реалізації пілотного проекту 25 – 26 червня 2018 року в залі засідань Кіптівської ОТГ проходить семінар-тренінг, на який запрошено спеціалістів соціального захисту населення, центрів зайнятості,  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Кіптівської ОТГ, потенційних роботодавців, безробітних малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб.

          Основну увагу під час семінару приділяли комунікації і процесу робочої взаємодії надавачів соціальних послуг та їх отримувачів. Представники Консорціуму навчали учасників семінару-тренінгу навичкам планування та управління, спілкування на прикладі залучення членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб до участі у пілотному проекті «Рука допомоги».

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах