Анонси

           



          Назад

          Відбулася робоча зустріч з активом громадських організацій чорнобильців

          Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації 02 серпня 2018 року взято участь у спільному засіданні рад Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

          На засіданні у черговий раз розглядалися питання соціального захисту та медичного забезпечення.

          Учасників зібрання було проінформовано про фінансування програми соціального захисту постраждалих у 2018 році, хід оздоровчої кампанії та зміни, які відбулися останнім у чорнобильському законодавстві.

           

          Довідково.

          В області майже 72 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, користуються соціальною підтримкою.

          За рахунок коштів державної програми, якою передбачено 48,1 млн грн, чорнобильці отримують визначені законодавством допомоги, компенсації та пільги. Упродовж І півріччя використано 25,6 млн гривень.

          На обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення для отримання санаторно-курортних послуг перебуває 1423 постраждалі особи, віднесені до категорії 1, та 12 потерпілих дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

          Місцевими управліннями вже укладено 423 договори, отримано 206 гарантійних листів від оздоровчих закладів на надання послуги в узгоджений період, а 338 чорнобильців категорії 1 та 5 дітей з інвалідністю отримали санаторно-курортні послуги.

          У цьому році, як і в минулі роки, чорнобильці надають перевагу традиційним закладам: «Остреч» Чернігівської обл., де отримує послугу кожен четвертий, «Карпати» Закарпатської обл., «Алмаз» та «Дніпро-Бескид» Львівської області.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах