Анонси

           



          Назад

          Нарада за участі моніторингової групи з протидії торгівлі людьми щодо ситуації у сфері праці

          У рамках візиту до Чернігівської області моніторингової групи під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович в обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань зайнятості населення  та оплати праці.

          Функціонування регіонального ринку праці залежить не лише від стану економіки області та України, а й від попиту та пропозиції робочої сили у сусідніх країнах.

          За офіційними даними І кварталу 2018 року ситуація на ринку праці дещо покращилася як і в цілому в країні.  Відбулося зростання чисельності зайнятого населення на 4,6 тис. осіб до відповідного періоду попереднього року та зниження рівня безробіття з 12,0 до 11,3 відсотків (по Україні – 9,7 %).

          За даними моніторингових досліджень в області за 5 місяців цього року на створені робочі місця працевлаштовано 3697 осіб.  Як і раніше,  розширення сфери прикладання праці відбулося в переважній більшості за рахунок розвитку малого підприємництва, яким створено 2606 робочих місць або 70 відсотків.

          При цьому в зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці 1996 осіб було звільнено, із них 1894 особи або майже 95 відсотків  у малому бізнесі.  Однак, загальний приріст склав  1701 робоче місце.

          За статистичними даними за січень-червень 2018 року показник середньомісячної заробітної плати забезпечив Чернігівщині 23 місце серед інших областей і становив 6619 гривень, що менше загальноукраїнської (8377 грн) на 21 %.

          Серед видів економічної діяльності тільки у сільському, лісовому, рибному господарстві, у зв’язку з введеними в останні роки змінами в методику проведення статистичних спостережень та включенням до цього виду діяльності лісового господарства, яке в області є розвинутим і більш високооплачуваним, середньомісячна заробітна плата працівників сільського, лісового, рибного господарства за 1 півріччя 2018 року перевищувала відповідний середньоукраїнський показник на 9,4 %. Це один вид діяльності, де заробітна плата перевищує середньоукраїнський показник.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах