Анонси

           



          Назад

          Сприяння розвитку малому та середньому бізнесу

          За даними моніторингових досліджень Департаменту соціального захисту населення в області за 7 місяців цього року на створені робочі місця працевлаштовано 5460 осіб.  Як і раніше,  розширення сфери прикладання праці відбулося в переважній більшості за рахунок розвитку малого підприємництва, яким створено 72 % або 3923 робочих місця. Однак, при цьому роботодавцями області у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці було звільнено 2681 особу, із них 2534 особи, що становить 95,0 % у малому бізнесі. Тобто, невеликі підприємства виявляються найбільш мобільними до впровадження прогресивних методів господарювання, тому швидко реагують на зміни, що відбуваються на ринку праці. Загальний приріст склав 2779 робочих місць.

           Департамент спрямовує реалізацію державної політики з питань зайнятості населення на залучення громадян до підприємницької діяльності. З цією метою взято участь 24 жовтня ц.р. у публічній презентації проекту FORBIZ «Яка інфраструктура підтримки бізнесу потрібна Чернігівщині» та практичному тренінгу «Використання відкритих даних для розвитку бізнесу на Чернігівщині», що реалізується в області, зокрема містах Чернігові та Ніжині.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах