Анонси

           



          Назад

          Шляхи погашення заборгованості виявлено

          За попередніми даними моніторингу, проведеного Департаментом соціального захисту населення на минулому тижні, ситуація з виплатою зарплатних боргів не покращилася, що стало причиною позапланового засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яку провела 14 листопада ц.р. заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

           Станом на 1 листопада очікується заборгованість на рівні 17,8 млн грн, що на 0,3 млн грн. або на 1,5 %, більше, ніж зафіксували статистичні спостереження на 01.10.2018. Однак, кількість підприємств-боржників зменшилася з 30 до 24-х.

          Серед боржників – 15 економічно активних підприємств, що заборгували своїм працівникам 12,3 млн грн або більш ніж 69 відсотків від загальної суми заборгованості.

          Негативно вплинуло на загальне зростання невиплаченої заробітної плати збільшення боргів на ПрАТ «Камвольно-суконна компанія „Чексіл“» на 0,6 млн грн та ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» на 0,4 млн гривень. Саме керівники цих підприємств надавали пояснення членам Комісії щодо причин недотримання графіків погашення зарплатних боргів та реальні перспективи для прискорення виплати заборгованої заробітної плати.

          Як зазначив генеральний директор ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» Свириденко А.О., що починаючи з 15 листопада ц.р. частинами буде виплачено заборговану заробітну плату. Планується погашення боргів, в т.ч. із заробітної плати у листопаді ц.р. в сумі 3,0 млн грн та грудні ц.р. близько 5,0 млн грн. Повне погашення боргів керівник пообіцяв провести до 1 березня 2019 року.

          Щодо ПрАТ «КСК «Чексіл», то є реальна можливість виплати боргів після розгляду позову господарським судом, що може бути впродовж листопада-грудня ц.р.

          Також, звернуто увагу керівництва ДП «Чернігівторф» на дотримання  графіка погашення заборгованості із заробітної плати та повне погашення боргів  до кінця цього року.

          Крім того, розглянуто питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, страхових внесків та відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, про що доповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області, Юрій Юрченко.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах