Анонси

           



          Назад

          На Чернігівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

          Історія нашого народу налічує чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 14 грудня, коли в Україні традиційно вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

          Шану героям висловлювали сьогодні і в облдержадміністрації.

          – Усе далі в історію відходять ті місяці 1986 року, упродовж яких завдяки героїзму та мужності ліквідаторів вдалося приборкати одну з найбільших аварій – аварію на Чорнобильській АЕС.

          На відстані цих років усе більше розуміємо, від якої страшної біди було врятовано країну та й всю Європу загалом. Чи не найгіркіший присмак чорнобильського неба відчули на собі ліквідатори аварії та потерпілі від неї на Чернігівщині.

          Дякую всім, хто брав участь у подоланні наслідків аварії. Всім, хто опікується ліквідаторами, і, перш за все, громадським організаціям, які у співпраці з органами виконавчої влади допомагають вирішувати проблеми чорнобильців, — зазначив голова облдержадміністрації Олександр Мисник та вручив ліквідаторам та представникам громадських організацій почесні відзнаки.

          Довідково: На сьогодні в області проживає майже 72 тисячі громадян, постраждалих від трагедії на ЧАЕС, з них 8,8 тисячі —  ліквідатори, серед яких 2,4 тисячі — особи з інвалідністю.

          Зі словами вдячності до зібрання звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко.

          Вклонився побратимам й голова обласної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України Анатолій Лігун.

          — На жаль, 60 відсотків ліквідаторів уже пішли в небуття. Ті, які сьогодні ще живі, борються з недугами. Однак, не опускають руки і займають активну громадську позицію. Зокрема ведуть просвітницьку роботу. У допомогу став обласний чорнобильський культурно-інформаційний центр, який спільними зусиллями з владою відкрили минулоріч, — зауважив ліквідатор.

          Заходи продовжилися на Алеї героїв, де в знак пошани поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах