Анонси

           



          Назад

          Розвиток соціального діалогу в ОТГ

          Сьогодні, як ніколи, постає завдання щодо запровадження форм і методів ведення соціального діалогу в ОТГ, оскільки вони є осередками розвитку відповідних територій, здатними захищати інтереси громадян, взаємодіяти з профспілками та роботодавцями.

          Основною і найбільш ефективною формою соціального діалогу є укладання колективних договорів і угод. В області на сьогоднішній день із 39 об’єднаних територіальних громад 28 мають колективні договори, які зареєстрували місцеві управління соціального захисту населення. Крім того, укладено 17 угод, що регулюють соціально-економічні та трудові відносини в окремих видах діяльності, зокрема, в освіті, охороні здоров’я, державному управлінні, торгівлі, тощо. Угоди також зареєстровані в установленому порядку.

          В зв’язку з підписанням Генеральної угоди на національному рівні, що відбулося 14 травня 2019 року, сторони соціального діалогу мають оновити зміст своїх локальних документів, аби врахувати норми угоди вищого рівня як того вимагає Закон України «Про колективні договори і угоди».

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах