Анонси

           



          Назад

          Кошти, передбачені області на соціальний захист учасників АТО/ООС, будуть використані в повному обсязі

          Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда вчора, 30 вересня, провела селекторну нараду з очільниками та представниками обласних державних адміністрацій. Чернігівщину представляла виконуюча обов’язки голови ОДА Наталія Романова.

          Тема розмови: використання бюджетних коштів, спрямованих на соціальний захист ветеранів та членів їхніх родин.

          За даними Мінветеранів, за 9 місяців цього року використано лише 52% від річних призначень. Зокрема, на психологічну реабілітацію – 58%. Тож лише півтори тисячі людей отримали необхідні послуги. Ще менше коштів (44%) спрямовано на соціальну та професійну адаптацію.

          Оксана Коляда закликала представників влади на місцях активізувати роботу та забезпечити ефективне та вчасне використання бюджетних коштів:

          – Соціальна адаптація, реінтеграція ветеранів, членів їхніх родин, сімей Героїв Небесної Сотні, медичне забезпечення цих осіб, зокрема психологічна допомога – вкрай важливі послуги. Тому не припустимо, щоб відповідні програми не були виконані або ж реалізувалися із затримкою.

          Для Чернігівській області на заходи із соціальної та професійної адаптації учасників АТО та постраждалих учасників Революції Гідності цьогоріч передбачено 1,016 мільйона гривень. Наразі укладено 59 договорів з навчальними закладами, в яких 131 учасник АТО/ООС навчається за професією «водій автотранспортних засобів». На це спрямовано 922,1 тисячі гривень (91% виділених коштів). 61 слухач уже пройшов курс навчання. На початку жовтня будуть укладені тристоронні договори щодо опанування нової професії ще 13 особами.

          За відшкодуванням оплати за проїзні білети до управлінь соціального захисту населення звернулися 11 постраждалих учасників АТО. Кошти відшкодовані в сумі 4,5 тисячі гривень. Усього на ці потреби області виділено 11 тисяч.

          На санаторно-курортне лікування передбачено близько 1,7 мільйона гривень. За ці кошти мають бути оздоровлені 193 учасники АТО/ООС. Уже отримали послуги з оздоровлення 120 осіб, інші пройдуть лікування до кінця року.

          На психологічну реабілітацію спрямовано майже 780,1 тисячі гривень для отримання послуг 72 особами.

          Як запевнили в Департаменті соціального захисту населення ОДА, кошти за всіма програмами будуть використані в повному обсязі.

           
           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах