Анонси

           



          Назад

          Представниками області взято участь у парламентських слуханнях на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні»

          В залі пленарних засідань Верховної Ради України 18 грудня 2019 року відбулись парламентські слухання на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні», участь в яких взяли представники області.

          Прожитковий мінімум є основою соціальної політики держави, показником, від якого залежить величина всіх соціальних виплат та допомог, мірилом рівня життя та єдиним соціальним стандартом у сфері праці.

          На сьогоднішній день законодавчо встановлений рівень прожиткового мінімуму на одну особу та для основних соціальних і демографічних груп населення є значно нижчим від фактичного прожиткового мінімуму, оскільки, на думку більшості громадян, не задовольняє мінімальних потреб населення, не враховує інфляційні процеси, зростання цін на товари і послуги (у т. ч. комунальні), раціон повноцінного збалансованого харчування.

          Діючий на сьогодні набір продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення не враховує низку життєвонеобхідних витрат, зокрема і на отримання медичних послуг.

          У житті кожної людини, кожної сім’ї та суспільства у цілому здоров’я має виняткове значення. На жаль Україна належить до країн Європейського регіону із незадовільним показником здоров’я, низькими показниками середньої очікуваної тривалості життя. Не є виключенням і Чернігівська область.

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах