Анонси

           



          Назад

          Зміни до КЗпП: за порушення трудового законодавства – штраф

          За повідомленням Укрінформ Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм які порушують права та законні інтереси роботодавців України)».

          Як ідеться в пояснювальній записці, метою цього закону є «зменшення економічно необґрунтованих штрафних санкцій за порушення норм трудового законодавства України та зупинення процесу ліквідації малого та середнього бізнесу в Україні у зв’язку з застосуванням нищівних за своїм розміром штрафних санкцій».

          Так, допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків – буде каратися штрафом у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

          До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, та є платниками єдиного податку першої-третьої груп, застосовується попередження.

          У разі повторного вчинення порушення протягом 2 років з дня його виявлення вводиться штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

          За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці накладатиметься штраф у двократному розмірі мінімальної заробітної плати.

          За недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, яких залучають до виконання обов’язків, передбачених законами «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», – штраф у чотирикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення.

          Порушення інших вимог законодавства про працю тягне за собою штраф у розмірі мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення.

          Згідно з текстом Закону, у разі сплати юридичною або фізичною особою-підприємцем, яка використовує найману працю, 50% розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю, така постанова вважається виконаною.

          У разі виконання припису центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, та усунення виявлених порушень у визначені приписом строки, заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах