Анонси

           



          Назад

          З 2020 року Мінсоцполітики змінило механізм фінансування соціальних виплат, що дозволить видавати гроші населенню набагато швидше

          З 1 січня 2020 року Міністерство соціальної політики отримало від Міністерства фінансів контроль за частиною виплат населенню і перетворило їх із субвенцій на бюджетні програми.

          “Мова іде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям та ін., а також виплату пільг і житлових субсидій на ЖКП та придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу у грошовій формі”, - заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

           За словами заступника Міністра, відповідні зміни дозволять:

          - скоротити шлях проходження коштів з державного бюджету до одержувачів соціальних допомог, пільг та субсидій;

          - вчасно реагувати на потреби населення;

          - спростити процедури адміністрування цих видатків (наприклад, при перерозподілі видатків між регіонами (у зв’язку з переміщенням сімей/осіб тощо) не потрібно буде приймати рішення Уряду щодо перерозподілу коштів між регіонами, що раніше могло займати декілька місяців! 

           “Завдяки прийнятим рішенням, з 2020 року Мінсоцполітики зможе перерозподіляти відповідні видатки за 1-3 дні”, – підкреслив Віталій Музиченко.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах