Анонси









       

      Установите Flash player для просмотра!

      Інформація для громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської області
      Для вирішення питань, пов'язаних з тимчасовим перебуванням, слід звертатися за телефоном "гарячої лінії":
      724-095
      Телефони в районах



      Назад

      Впровадження системи НАССР в закладах соціального обслуговування

      04 березня в актовій залі Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації для керівників інтернатних установ системи соціального захисту населення області відбулась семінар-нарада щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

      Презентував законодавчі аспекти впровадження системи НАССР начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен. Також він детально розповів про основні етапи реєстрації потужностей харчоблоків установ, порядок проведення аудиту та інспектування. Окремо звернув увагу присутніх на відповідальність, передбачену за невиконання вимог законодавства стосовно запровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.

      Крім того, було обговорено проблемні моменти співпраці з операторами ринку, які поставляють продукти харчування до інтернатних установ.

      Довідково: НАССР – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Функціонування системи НАССР в закладах громадського харчування є обов’язковою умовою для гарантії безпечного харчування людей. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

      Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

      Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги з харчування в закладах соціального обслуговування,  має бути внесений у Державний реєстр потужностей операторів ринку. Оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.

      Виробник має максимально і самостійно розібратись в основних принципах роботи і зрозуміти, що він і тільки він несе відповідальність за санітарний стан виробництва та якість продуктів, які надає споживачам.

       

       

      Назад

      14 Січня 2020 12:56
      14 Серпня 2019 16:53
      21 Травня 2019 10:26
      19 Травня 2019 08:24