Анонси

           



          Назад

          До Дня охорони праці

          З метою удосконалення економічних, виробничих, соціально-трудових відносин, та забезпечення виконання законів та реалізацію державної політики в галузі охорони праці, поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, в області соціальними партнерами підписано Територіальну угоду про регулювання основних соціально-економічних принципів та трудових відносин на 2017-2020 роки між органами влади – Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою, роботодавцями та підприємцями – Обласним об’єднанням організацій роботодавців, Спільним представницьким органом сторони роботодавців Чернігівської області та профспілками – Спільним представницьким органом репрезентативних профспілок на територіальному рівні, схвалену та укладену на засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради 12 жовтня 2017 року і зареєстровану Міністерством соціальної політики України 16 листопада 2017 року.

          Угодою, як програмним документом, на територіальному рівні, визначено одним із напрямків – охорона праці та навколишнього середовища. Цим розділом соціальні партнери взяли ряд спільних зобов’язань у сфері охорони праці й зобов’язалися забезпечувати реалізацію прав і гарантій працюючих відповідно до законодавства про охорону праці, положень договірних та нормативно-правових документів на підприємствах усіх форм власності, а також рекомендувати сторонам колективних договорів при їх укладанні передбачати зобов’язання з охорони праці, встановлювати особливості регулювання робочого часу і часу відпочинку окремим категоріям працівників, робота яких пов’язана з підвищеною небезпекою; передбачити в кошторисах в т. ч. бюджетних організацій витрати на охорону праці не менше як 0,5 % від фонду оплати праці відповідно до ст. 19 Закону України «Про охорону праці» та встановлювати в колективних договорах розмір витрат з урахуванням фінансових можливостей.

          До того ж, органи влади окремо зобов’язались сприяти впровадженню прогресивних технологій, досягнень науки і техніки з охорони праці, засобів механізації, автоматизації та роботизації ділянок виробництва з важкими та шкідливими умовами праці з метою зменшення негативної дії шкідливих факторів на працівників та попередження професійних захворювань, проводити роз’яснювальну роботу щодо пільг та гарантій працюючим в шкідливих та важких умовах праці, надавати методичну допомогу з питань порядку проведення атестацій робочих місць за умовами праці.

          Виконання взятих зобов’язань сторони контролюють шляхом обміну інформаціями та щопівроку розглядають на засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. Питання виконання зобов’язань розглядалися відповідно – 31 березня 2020 року.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах