Анонси

           



          Назад

          Всесвітній день захисту людей похилого віку!

          Сьогодні, 15 червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19 грудня 2011 року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей, або ще цю подію називають –Днем захисту літніх людей.

          Відповідно до класифікації Всесвітньої організації Охорони здоров'я до літнього віку відноситься населення у віці від 60 до 74 років, від 75 до 89 років – до старого, а 90 років і більше – до довгожителів.

          Як показує практика, літні люди потребують захисту, і це не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню. І все ж,  вони піддаються дискримінації за віковою ознакою, не рідко опиняючись за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності.

          Літні люди потребують нашої особливої уваги і піклування. Важливо давати їм  відчуття доброї перспективи, оптимістичну і реалізовану надію на те, що й у нових обставинах вони залишаться потрібними та захищеними.

           

          Надання соціальної допомоги, зокрема соціальних послуг, громадянам похилого віку в області забезпечують 48 установ соціального обслуговування, із них: 21 установа районного рівня та 27 – утворені в об’єднаних територіальних громадах.

          Основним напрямком роботи установ є організація соціального обслуговування відділеннями соціальної допомоги вдома, в яких працює понад 1,7 тис. соціальних робітників.

          Соціальний захист осіб, які не можуть отримати послуги на рівні громади,  здійснюють загальнообласні заклади. Зокрема, в області функціонує 2 геріатричні пансіонати, де громадяни похилого віку мають змогу отримати необхідні послуги стаціонарного догляду.

          У закладах соціального захисту населення створено умови для повноцінного спілкування одиноких людей, участі їх в громадському житті. Постійно проводяться просвітницькі тематичні заходи, круглі столи, виставки художньо-прикладних творів мистецтва підопічних, концерти за участю професійних та самодіяльних художніх колективів, святкові обіди.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах