Анонси

           



          Назад

          Депутати обласної ради затвердили проєкт Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2020-2022 роки.

                Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації розроблено проєкт Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2020-2022 роки, який був розглянутий депутатами та затверджений рішенням двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання 1 липня 2020 року.

           Розроблення програми було зумовлено необхідністю посилення державного регулювання та контролю у сфері охорони праці та координації дій органів виконавчої влади.

           Програма направлена на реалізацію комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захворюваності працівників, створення належних, безпечних і здорових умов праці на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю.

          Для виконання завдань і заходів Програми роботодавці в колективних договорах мають передбачати кошти на охорону праці не менше 0,5% від фонду оплати праці, відповідно ст.19 Закону України «Про охорону праці».

                   Для здійснення громадського контролю Федерація профспілкових організацій області передбачає 36,0 тис. грн, по 12,0 тис. грн на кожний рік для проведення навчань та підвищення рівня знань представників профспілок для забезпечення дієвого громадського контролю за дотриманням роботодавцями вимог законодавства про охорону праці.

          Виконання завдань, передбачених Програмою, сприятиме поліпшенню стану охорони праці, його контрольованості та зменшенню кількості нещасних випадків на виробництвах та професійних захворювань.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах