Анонси

           



          Назад

          Припинити нарощування боргів із заробітної плати

          Таке завдання поставлено сьогодні, 29 липня, заступником голови обласної державної адміністрації Наталією Романовою під час проведення засідання Комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат  в онлайн-режимі.

          Члени Комісії розглянули питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати суб’єктами господарювання області, у т.ч. працівникам бюджетних установ, у яких утворилися борги, заслухали звіти керівників місцевих тимчасових Комісій м.м. Чернігова, Ніжина, Прилуки та підприємств-боржників, що здійснюють виробничу діяльність на відповідних територіях.

          Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін проінформував присутніх про стан виплати заробітної плати в області. Покладаючись на дані щотижневого моніторингу, він зазначив, що у липні ц.р. підприємствами-боржниками було виплачено 2,5 млн грн зарплатних боргів, однак, на 27 липня сума заборгованості ще становила 14,9 млн гривень.

          Найбільшими боржниками серед економічно активних підприємств  залишаються:

          –  ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» – 3,4 млн грн, на якому у липні ситуація не змінилася;

          ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» – 3,3 млн грн, впродовж липня сума боргу не змінилася;

          – ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» – 1,6 млн грн, у липні сума не змінилася;

          – ДП «Чернігівторф» – 1,1 млн гривень, порівняно з початком липня ц.р. заборгованість із заробітної плати скоротилася тільки на 58,4 тис. грн або на 5,1 %.

          Повністю погасили заборгованість із заробітної плати 7 суб’єктів господарювання:  КП "Прилукитепловодопостачання" Прилуцької міської ради (551,1 тис. грн), КП «Прилукижитлобуд» (434,9 тис. грн), ПрАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування» (517,7 тис. грн), Галицька сільська рада Ніжинського району (76,5 тис. грн), Березнянська селищна рада (207,1 тис. грн), відділ освіти, культури, молоді та спорту Сосницької селищної ради (132,1 тис. грн), Відділ культури і туризму Остерської міської ради (1,3 тис. грн); ще 11 підприємств частково зменшили борги.

          Як зазначили керівники місцевих тимчасових Комісій та суб’єктів господарювання, які брали участь у засіданні, не у кожного є реальні перспективи ліквідувати борги найближчим часом.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах