Анонси

           



          Назад

          Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа – пріоритет діяльності Департаменту.

          На 2020 рік області передбачена субвенція з державного бюджету на  проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, придбання соціального житла, житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в сумі 34201,8 тис. гривень.

                   Порядок та умови надання зазначеної субвенції у 2020 році затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877 зі змінами від 01 червня 2020 року № 515.

          Обласною комісією для формування пропозицій щодо розподілу зазначеної субвенції, на  засіданні, яке відбулося 18.08.2020 під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Романової, розглянуто пропозиції місцевих комісії щодо потреби в коштах субвенції та напрямків її спрямування.

          З урахуванням цих пропозицій, сформовано обласний список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 16 до 18 років), осіб з їх числа (віком від 18 до 23 років, у тому числі, які досягли 23-річного віку протягом 2020 року),  які перебувають на квартирному обліку, до якого включено інформацію про 870 осіб.

          Комісією прийнято рішення щодо спрямування у 2020 році коштів субвенції на придбання житла для 1 дитячого будинку сімейного типу в            м. Ніжин та виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для 76 дітей, а також сформовано пропозиції щодо розподілу цих коштів між місцевими бюджетами.

           

          Довідково:

          У 2019 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам придбано житло для дитячого будинку сімейного типу м. Чернігова (понад 4,6 мільйона гривень) та призначено грошову компенсацію на придбання житла 54 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа на суму 20,8 млн гривень. На даний час за рахунок виплаченої компенсації вже придбали житло 49 осіб.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах