Анонси

           



          Назад

          Нові робочі місця у роботодавців Чернігівщини

          Створені нові робочі місця у І півріччі ц.р. дозволили працевлаштуватися більше 4,5 тис. особам.

          Для роботодавців це півріччя виявилося дещо складним. Якщо з початку року намітилася тенденція до збільшення новостворених робочих місць, то упродовж квітня-травня ц.р. коронакриза внесла свої негативні корективи у ситуацію в сфері зайнятості. І тільки з  пом’якшенням карантиних умов, тобто починаючи з червня ц.р., відновилася позитивна динаміка щодо збільшення нових робочих місць.

          Загалом, у січні-червні ц.р. створено три чверті нових робочих місць  фізичними особами-підприємцями, тобто 75,9 % від загальної кількості.  Малі підприємства виявились найбільш  чутливими  до потреб ринку праці й швидко  відреагували та зорієнтувалися на споживчий ринок. Юридичні особи спромоглися працевлаштувати на нові робочі місця 1106 осіб.  Загалом роботодавці області створили 4586 робочих місць. У кожному із напрямків економічної діяльності відбулися зміни в організації виробництва та праці, що вплинули на звільнення 2403 осіб. В результаті – реальний приріст за січень-червень ц.р. становить 2183 робочих місця.

          Найбільш мобільні робочі місця виявилися у сфері торгівлі: їх було створено 1812  (39,5 % від загальної кількості), та ліквідовано 1268 (70,0% від створених), у роботодавців - промисловців створено 460 та ліквідовано 120 робочих місць.

          У територіальному розрізі найбільше нових робочих місць створено та одночасно ліквідовано за ініціативою роботодавців було на підприємствах міст Чернігова,  Прилуки та Ніжина; серед районних територій в Чернігівському та Прилуцькому районах.

          Як створені нові робочі місця, так і ті, що діяли до цього часу,  не завжди передбачають привабливий рівень оплати праці. За статистичними даними у червні ц.р. 10,7 % працівників, які відпрацювали не менше половини робочого часу, мали найнижчу нараховану заробітну плату – не більше від мінімальної – 4723 гривні. Від 6000 до 10 000 грн мали нараховану заробітну плату 32,2 % працюючих, а 15 % – мали понад 15 000 гривень.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах