Анонси

           



          Назад

          Питання погашення заборгованості із заробітної плати, зі сплати єдиного внеску та легалізація зайнятості населення перебуває на контролі обласної державної адміністрації

          На виконання протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 19.08.2020 року під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка сьогодні на спільному засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення розглянуто питання оплати праці, забезпечення своєчасного фінансування пенсій, скорочення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування та перевірки дотримання законодавства у сфері праці, трудових відносин та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування, що є актуальним на даний час.

          Учасники засідання відмітили, що на статистично обстежуваних підприємствах області чисельність працюючих зменшується. Наприклад, якщо у липні 2020 року середньооблікова чисельність працюючих була 170,1 тис. осіб, то рік тому на 6,3 тис. осіб більше.  Вже, впродовж цього року – зменшення на 4,6 тис. осіб, ніж було на початку. В області також скорочується чисельність платників страхових внесків, що зменшує надходження коштів до Пенсійного фонду України.        

          Середньомісячна заробітна плата штатних працівників в області за січень-липень 2020 року була 8874 грн з темпом зростання до аналогічного періоду минулого року 11,4%. Однак, не всі роботодавці вчасно виплачують заробітну плату своїм працівникам. За оперативними даними моніторингу станом на 1 вересня ц.р. 21 суб’єкт господарювання області має борги із заробітної плати на загальну суму 15,8 млн грн. Також, не всі роботодавці області своєчасно сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що зменшує надходження до Пенсійного фонду України.

          Тому, за результатами засідання прийнято відповідні рішення, зокрема, щодо продовження  роботи, направленої на виявлення фактів використання праці неоформлених працівників, запобігання нелегальній зайнятості та виплаті доходів без сплати належних сум податків, зборів до бюджету, внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування, вжиття невідкладних заходів реагування до роботодавців, які здійснюють господарську діяльність на території області та мають заборгованість із виплати заробітної плати та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах