Анонси

           



          Назад

          Мінсоцполітики разом з IREX у 2024 році підготують близько 270 фахівців для психосоціальної підтримки ветеранів

          Сьогодні, 22 квітня, у Києві стартував черговий етап тренінгової програми  для соціальних працівників та психологів, які працюють у місцевих центрах соціальних служб. Очікується, що в березні - травні пройде  9 очних тренінгів із залученням до 270 соціальних працівників та психологів, які здійснюють психосоціальну підтримку ветеранів та їх сімей з питань психічного здоров’я. 

          Тренінги проводить команда Ради наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Міністерства соціальної політики України. 

          Заступниця міністерки соціальної політики Уляна Токарєва сказала, що попри різноманіття навчальних програм в регіонах, всі фахівці, які надають психосоціальну підтримку ветеранам та їхнім родинам, мають опиратися у своїй роботі та Регіональні центри соціальних служб. 

          “Напрямів тих знань, які ви отримаєте завдяки навчанням IREX, дуже багато. Однак, всі фахівці повинні розуміти, що в них є опора у вигляді Регіональних центрів соціальних служб, де є супервізори, методисти і ті, хто буде навчати та підтримувати. У вас повинні бути методичні інструменти роботи, щоб ви ними оперували і далі передавали. Велике завдання створити методичні ради, щоб практичні знання, якими оперують фахівці, додавалися до методичних рекомендацій, які напрацьовує Міністерство соціальної політики”, - сказала вона. 

          Навчання містять чотири модулі психосоціальної підтримки ветеранів: 

          • зі складнощами психічного здоров'я, пов’язаними із вживанням речовин;

          • які повернулися з полону, та їх родин; 

          • з пораненнями/ інвалідністю та їх родин;

          • психосоціальна підтримка у сфері психічного здоров’я родин захисників та захисниць, які вважаються зниклими безвісти або загинули під час бойових дій. 

          На кожному модулі фахівці вчаться розпізнавати, валідувати, підтримувати та скеровувати за подальшою підтримкою по кожному окремому випадку. 

          Варто зазначити, що протягом 2022 року в межах співпраці Мінсоцполітики з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX),така програма підготовки була проведена для 299 фахівців соціальної сфери, соціальних працівників 8 областей: Закарпатської, Волинської, Хмельницької, Київської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Дніпропетровської областей. У 2023 році проведено навчання фахівців ще 4 регіонів (Житомирська, Рівненська, Івано-Франківська, Полтавська області), охоплено навчанням 98 фахівців. 

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах