Анонси

           


          Соціально-трудові відносини та оплата праці

          Назад

          <<<1 - 11 з 33>>> Архів
          20 Січня 2020 09:40
          Новини

          Виконання плану заходів щодо реалізації в Чернігівській області положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні станом на 01.01.2020 року

          План заходів

          29 Листопада 2018 15:10
          Новини

          Розширення форми розвитку соціального діалогу

          У рамках Угоди про співпрацю між Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області та Білоруською професійною спілкою працівників торгівлі у м. Чернігові 28-29 листопада 2018 року відбувся семінар-практикум «Соціальне партнерство: ефективність колективно-договірного регулювання на рівні підприємств. Зміцнення торгового співробітництва». Чернігівщину відвідала делегація із 14 осіб. Це були керівники підприємств, громадські профспілкові лідери Білорусі, які зацікавлені в співпраці та взаєморозвитку братніх стосунків у сфері ведення соціального діалогу.

          У цьому заході активну участь взяли Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, який координує роботу в сфері розвитку соціального діалогу, а також керівники підприємств Чернігівщини.

          В ході семінару було обговорено питання ведення соціального діалогу в Чернігівській області, змісту територіальної угоди про регулювання основних соціально-економічних принципів і трудових відносин

          29 Листопада 2018 08:29
          Новини

          Роль соціальних партнерів у реалізації питань сфери праці

          З 27 по 28 листопада 2018 року у м. Києві за сприяння МОП, секретаріатом Національної тристоронньої соціально-економічної ради для учасників соціального діалогу було організовано навчальний семінар, у якому взяла участь Чернігівщина, зокрема, представники від сторони роботодавців та органів влади, які реалізовують політику в сфері розвитку соціального діалогу на територіальному рівні. Тематика семінару була направлена на посилення ролі соціального партнерства з протидії ВІЛ/СНІДу у сфері праці.

          Соціальними партнерами області також передбачено ряд зобов’язань щодо життєзабезпечення в Територіальній угоді про регулювання основних соціально-економічних принципів та трудових відносин на 2017-2020 роки, яку було укладено між органами влади, а саме Чернігівською обласною державною адміністрацією й обласною радою та роботодавцями й підприємцями, зокрема, Обласним об’єднанням організацій

          07 Травня 2018 16:26
          Новини
          07 Травня 2018 16:23
          Новини

          На засіданні ТТСЕР 22 березня 2018 року затверджено план роботи на 2018-2020 роки

          План роботи 
          територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на 2018-2020 роки 

          27 Лютого 2018 14:10
          Новини
          03 Січня 2018 16:41
          Новини
          26 Жовтня 2017 14:52
          Новини
          16 Листопада 2016 15:57
          Законодавство

          Внесено зміни до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці

          Кабінет Міністрів України постановою від 05 жовтня 2016 року № 741 вніс зміни до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці.

          Уряд привів ряд нормативно-правових актів КМУ у відповідність до чинного законодавства України в частині визначення органу, уповноваженого здійснювати контроль за правильністю застосування списків на пільгове пенсійне забезпечення та якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, в установах та організаціях, підготовку пропозицій щодо вдосконалення цих списків.

          У результаті втратили чинність:

          – постанова Ради Міністрів Української РСР від 01.12.1990 № 357 «Про Державну експертизу умов праці»;

          – постанова Кабінету Міністрів України від 24.07.1993 № 567 «Про внесення змін і доповнень до Положення про Державну експертизу умов праці»;

          – пункт 1 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету

          11 Серпня 2016 15:02
          Законодавство

          Особливості оформлення колективного договору

          За статтею 10 КЗпП колективний договір укладається на основі чинного законодавства, ухвалених сторонами зобов’язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин й узгодження інтересів трудящих, власників та уповноважених ними органів.

          Згідно зі статтею 2 Закону України «Про колективні договори і угоди» (далі – Закон) колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності й господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи.

          За частиною 2 статті 13 КЗпП колективний договір може передбачати додаткові порівняно із чинним законодавством й угодами гарантії, соціально-побутові пільги.

          У колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема щодо:
          – змін в організації виробництва і праці;
          – забезпечення продуктивної зайнятості;
          – нормування й оплати

          27 Липня 2016 16:30
          Законодавство

          Вчасне звернення до відділення НСПП в області – запорука стабільності стану соціально-трудових відносин

          У цьому переконані працівники відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області і додають: «Що саме оперативне вжиття спільних заходів по вирішенню суперечностей між працівниками і роботодавцями – і є гарантією успіху. В іншому випадку, долаючи проблеми порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод) тощо самотужки, не уникнути дестабілізації стану трудових відносин і навіть акцій протесту».

          Покладаючись на практику, представники відділення НСПП у Чернігівській області єдині і в тому, що при сприянні врегулюванню конфліктних ситуацій необхідно, передусім, налагодити ефективну взаємодію з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців. Офіційне підґрунтя цього – у законах України «Про місцеві державні адміністрації» (ст. 24), «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 34), «Про професійні спілки, їх права та гарантії», «Про організації роботодавців».

          На звернення багатьох зацікавлених сторін соціального діалогу до відділення НСПП у Чернігівській області надаються кваліфіковані різнобічні роз’яснення. Так, наприклад, однією із форм акцій соціального протесту є Страйк, який застосовується найманими працівниками як крайній

          <<<1 - 11 з 33>>> Архів

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах