<<<12 - 22 з 2020>>>


17 Червня 2024 12:39

Держава забезпечить оплату послуги “Муніципальна няня” для 3 тисяч родин

Програма “Муніципальна няня” – це програма, що дозволяє батькам, які виховують дітей до 3-х років і потребують підтримки, скористатися послугами няні. Програма не нова, створена у 2019 році. Протягом свого існування вона змінювалась, реагуючи на виклики часу. у 2023 році було чітко встановлено, що цією послугою також можуть скористатися батьки з інвалідністю, та батьки, у яких діти мають серйозні хвороби. Крім того, держава також підвищила вартість відшкодування послуги, після 2023 року його розмір становить понад 7 тис. грн. У 2024 році до категорії

14 Червня 2024 15:36

До Всесвітнього дня донора розповідаємо, чому донорство — це корисно для здоров’я. Як здача крові може допомогти ментальному здоров'ю та як це робити з турботою до себе, розповіли в каруселі. І поділися з нами, чи був у тебе досвід донорства?

Щоб дізнатись, чи можеш ти стати донором - проходь тест за посиланням https://www.donor.ua/test-for-donors/questions

13 Червня 2024 15:05

Завантажити файли щодо негативного впливу азартних ігор (ігор на гроші), загрози ігрової залежності (лудоманії)

13 Червня 2024 14:08

В Україні створюють Соціальний портал Мінсоцполітики – рішення Уряду

Такий портал офіційно має назву «Соціальний веб-портал електронних послуг Мінсоцполітики» та є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 13 червня, під час засідання Уряду. 

«Впровадження Соціального порталу Мінсоцполітики – важливий крок до ефективної цифровізації соціальних послуг. Величезні черги і стоси паперів відійдуть у минуле, а дистанційне звернення незабаром стане повсякденністю. Однак переваги відчують не лише громадяни, а й самі фахівці. Наприклад,

11 Червня 2024 11:10

Положеннями окремих нормативно-правових актів для прийняття рішення про призначення в окремих випадках деяких видів допомог, надання пільг з оплати комунальних послуг, а також для включення до Реєстру осіб, які мають право на пільги, передбачено складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарств / фактичного місця проживання особи (далі – Акт обстеження).

З метою однакового тлумачення положень нормативно-правових актів щодо порядку складання Акту обстеження Міністерством соціальної політики України підготовлено

11 Червня 2024 09:52

Кабмін розширив категорії родин з дітьми, на яких поширюватиметься послуга “муніципальна няня”

Рішення було прийнято у п’ятницю. 

Аналіз нових потреб громадян, викликаних повномасштабним вторгненням, показав, що послуга “муніципальна няня” стає все більш актуальною - внутрішньо переміщені особи потребують більше часу для працевлаштування та інтеграції в нових громадах, велика кількість закладів дошкільної освіти зачиняються. 

Відповідно до оновленої Постанови, розширюються категорії дітей, на які поширюватиметься послуга, а саме:

-  діти до 3 років внутрішньо переміщених осіб (які не мають тяжких хвороб);

10 Червня 2024 09:43

Зізнавайся, ти любиш попліткувати? Обіцяємо нікому не розказувати

Бо знаємо, чому насправді люди пліткують. Про причини й наслідки розповідаємо в каруселі.

07 Червня 2024 09:57

Як отримати кошти на путівку до дитячого табору через єОздоровлення

Програма єОздоровлення, яку запустили минулого року, продовжується і цьогоріч. Отримати безоплатні путівки зможуть: 

  • діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей. 

 

Розповідаємо, як скористатися програмою.

Крок 1

Отримати сповіщення в Дії, застосунку Приватбанку або від працівників соцзахисту.

Або перевірити, чи має родина право скористатися програмою, на сайті https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health .

06 Червня 2024 09:53

Пакунок малюка: три тисячі наборів з оновленим складом вже доставлені у громади

В Україні кожна сім'я, у якій народилася дитина, може отримати від держави «Пакунок малюка» - бебі-бокс для новонароджених. Він містить усе необхідне для догляду за малюком у перші місяці його життя - це понад 90 якісних речей: підгузки, ковдри, одяг, рушник, іграшки та інші необхідні засоби.

У 2024 році Міністерство соціальної політики України оновило вміст цього боксу. Минулого року були проведені публічні консультації з молодими родинами, у яких з’явилися діти. Молоді батьки радо поділилися своїм досвідом, щоб вони змінили чи додали

05 Червня 2024 11:14

Відбулась нарада з питань забезпечення життєдіяльності підвідомчих установ Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації

04 червня 2024 року в обласній військовій адміністрації під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанни ШЕРСТЮК відбулась нарада щодо обговорення актуальних питань забезпечення життєдіяльності підвідомчих установ Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

04 Червня 2024 10:00

ФОП, збільшення грошової винагороди, оплачуваний помічник: до постанови про патронатне виховання дітей внесли зміни

Патронат над дитиною — це професійна послуга. Патронатний вихователь забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати. А помічник вихователя допомагає доглядати цих дітей. 

30 травня Уряд підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні і підтримку вихователів та помічників.

Ось основні зміни:

Патронатний вихователь може працювати або як фізична особа, або як ФОП. ФОПам потрібно мати КВЕДи

<<<12 - 22 з 2020>>>