<<<23 - 33 з 2020>>>


03 Червня 2024 10:11

Це не ми такі, це інтернет нас такими зробив…Адже різниця між покупкою в магазині, коли треба вийти з дому, та онлайн-шопінгом дуже велика.

Інтернет-магазини підвищують шанси імпульсивних покупок та можуть стати проблемою. Наприклад, якщо ми робимо покупки, коли хочемо впоратися зі злістю чи пригніченням, або починаємо витрачати більше, ніж можемо собі дозволити.

Такі ознаки свідчать про те, що варто переглянути кількість товарів у кошику та звернути увагу на свою купівельну поведінку.

До речі, а яка в тебе ситуація з онлайн-шопінгом?

31 Травня 2024 17:17

Міжнародний день захисту дітей відзначається першого червня

       У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, відповідно до якої держава зобов’язана поважати та заохочувати право дітей на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати дітям повноцінне дозвілля й відпочинок та надавати для цього відповідні можливості.

    Дорослі прагнуть, щоб діти зростали здоровими радісними та щасливими, прославляли свої родини та свою Батьківщину. Всі діти мають право бути захищеними, мають право на розвиток й навчання

31 Травня 2024 14:42

Дитинству бути, або як отримати дітям реабілітаційну допомогу в Чернігові!

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії, бо кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

І сьогодні, на передодні цього свята комунальною установою «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Чернігівської обласної ради проведені святкові заходи для дітей:  ярмарок, конкурс малюнків, концертна програма...

Це свято організовано для маленьких громадян, які мають певні особливості,

31 Травня 2024 09:24

Здійснено моніторинговий візит до Любецького психоневрологічного інтернату

30 травня, робоча група, у складі представників Департаменту соціального захисту населення, управляння охорони здоров’я обласної державної адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, здійснила  моніторинговий візит стану дотримання вимог законодавства під час надання соціальних послуг, дотримання прав та законних інтересів підопічних Любецьким психоневрологічного інтернату.

Любецький психоневрологічний інтернат – є стаціонарним інтернатним закладом для соціального захисту, що утворюється для тимчасового або постійного проживання/перебування осіб із стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів і яким згідно з висновком лікарської комісії за участю лікаря-психіатра не протипоказане перебування в інтернаті.   

29 Травня 2024 10:03

 

ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України". Ділимося відповідями на часті запитання по програмі єОздоровлення:

  • Хто може скористатись послугою?

● діти з інвалідністю віком 7-18 років, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;

● діти віком 7-18 років з багатодітних малозабезпечених сімей.

  • Як перевірити чи Ви є в переліку отримувачів?

Можливість отримання коштів можна перевірити за
посиланням

28 Травня 2024 09:24

Мінсоцполітики та банківські асоціації співпрацюватимуть задля доступності та прозорості виплат соціальної допомоги: деталі

Міністерство соціальної політики України домовилося про співпрацю з Асоціацією українських банків (АУБ) та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ). Це зокрема дасть змогу напрацювати централізований механізм виплат окремих видів соціальної допомоги. Відповідні меморандуми сторони підписали сьогодні, 23 травня 2024 року. 

«Команда Мінсоцполітики спрямовує усі зусилля на те, щоб державна соціальна допомога відповідала актуальним потребам населення, а отже була доступною, прозорою, інклюзивною та швидкою в наданні та отриманні.

27 Травня 2024 09:40

Постійно переймаючись і годинами сперечаючись про переїзд, ти можеш тільки погіршити свій моральний стан і стосунки з близькими людьми, що перебувають поблизу лінії бойових дій.

Про те, як налагодити спілкування і підтримати їх (та не нашкодити собі), розповіли в каруселі

24 Травня 2024 09:22

Упродовж травня ще 56 територіальних громад долучилися до Програми життєстійкості та підтримуватимуть ментальне здоров’я своїх мешканців. Це - фінальний відбір в рамках пілотного проєкту Міністерства соціальної політики.

З-поміж лідерів серед областей - Київська, Сумська та Івано-Франківська. Загалом, Центри життєстійкості працюватимуть у 209 територіальних громадах у 22 областях України. Експериментальним проєктом Мінсоцполітики не хоче обмежуватися і в планах на наступний рік - масштабувати його, аби житель кожної громади мав доступ до Центру життєстійкості.

Сьогодні психологічна допомога потрібна всім. Важливо, щоб кожен знав, де є дружній безбар’єрний простір, де нададуть професійну підтримку, познайомлять з тими, хто проходить схожі виклики.

23 Травня 2024 09:28

Уряд спільно з ЮНІСЕФ запровадив додаткову фінансову допомогу для родин з дітьми з вразливих категорій, які евакуюються з Харківщини і Сумщини

Через постійні обстріли та бомбардування прифронтових територій Сумщини і Харківщини місцева влада евакуює мешканців цих регіонів, щоб зберегти їхнє життя. Тисячі українців змушені покидати свої домівки, роботу і виїжджати у більш безпечні регіони.

З найбільшими труднощами і морального, і фінансового характеру стикаються сім'ї з вразливих категорій, тобто ті, які мають у складі дітей чи осіб з інвалідністю, є багатодітними,  малозабезпеченими.

Щоб дати їм

20 Травня 2024 17:01

Просто розслабся та не хвилюйся так!

Ці слова точно не допоможуть тобі заспокоїтися, коли підкрадається сезон іспитів.

Краще скористатися базовими порадами для турботи про себе з нашої каруселі.

Перевірено: прості речі працюють найефективніше

19 Травня 2024 12:13

День пам'яті жертв політичних репресій

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. 

Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків,

<<<23 - 33 з 2020>>>