<<<34 - 44 з 2020>>>


18 Травня 2024 11:09

18 травня — День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

1944 року в цей день, близько 5 ранку, радянською владою розпочалась операція з виселення кримських татар з Кримського півострова, яка відбувалася із застосуванням насильства. У більшості випадків кримським татарам не пояснювали, що відбувається, куди саме їх везуть, а на збори давали не більше 15 хвилин. Кримські татари покинули власні домівки не готовими до довгої та виснажливої дороги, не кажучи вже про облаштування на чужині. Всього було депортовано 47 885 сімей. До цього числа не увійшли майже 6 тис. ув’язнених кримських татар до ГУЛАГу безпосередньо

17 Травня 2024 12:45

Як створити безбарʼєрний молодіжний простір: новий серіал на Дія.

Кожна людина заслуговує на рівний доступ до можливостей для розвитку та самореалізації. Щоб допомогти працівникам молодіжних центрів створити доступні та безбар'єрні простори для всіх молодих людей, зокрема молоді з інвалідністю, Дія.Освіта запускає новий серіал «Інклюзивна молодіжна робота».

У 18 серіях експерти та експертки з молодіжної політики й молодіжної роботи розкажуть про:

  • права та можливості молоді;
17 Травня 2024 12:45

Робота без бар’єрів

Роботодавцю гарантована компенсація за облаштування робочого місця працевлаштованої людини з інвалідністю. На сьогодні в області послугою скористалися 6 роботодавців, які працевлаштували 6 людей з інвалідністю. Служба зайнятості прийняла рішення про надання їм компенсації на загальну суму 402 тис. грн.

Який розмір компенсації:

  •  до 106,5 тисяч грн - за облаштування  робочого місця особи з інвалідністю I групи;
  •  до
17 Травня 2024 06:12

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку

Близько чотирьох тисяч дітей в Україні  щороку залишаються без батьківського піклування. З війною ця проблема набула особливого значення. Діти, на жаль, втрачають батьків, але жоден заклад не здатен замінити дитині сім'ю, забезпечити тепло і родинний затишок, подарувати дитинство.

Хтось з українців в сьогоднішніх реаліях приймає рішення усиновити дитину, а хтось – обирає варіант опіки. Так, наразі в сім'ях опікунів та піклувальників проживає майже 46 тис.  дітей, тобто троє з чотирьох дітей-сиріт і дітей без батьківського

16 Травня 2024 17:31

15.05.2024 відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при обласній військовій адміністрації (далі – Рада ВПО).

Згідно з порядком денним засідання, присутні члени Ради та представники Чернігівського обласного центру зайнятості та Агенції регіонального розвитку Чернігівської області обговорили пропозиції щодо сприяння зайнятості ВПО: надання соціальних послуг та реалізація компенсаційних програм для роботодавців.

Член Ради з числа ВПО поділилася успішним досвідом відкриття власного бізнесу завдяки отриманню

15 Травня 2024 10:02

Підведено проміжні підсумки участі Чернігівської області в пілотному проєкті ПРООН щодо удосконалення системи надання соціальних послуг

15 травня 2024 року в обласному центрі підвели проміжні результати участі Чернігівської області в пілотному проєкті Програми розвитку ООН «Удосконалення системи соціальної роботи та надання соціальних послуг в 6 цільових областях шляхом проведення аналізу стану організації та надання соціальних послуг у територіальних громадах, ідентифікації надавачів та визначення потреб задля цифровізації процесів».

Участь у заході взяли члени Робочої групи з питань визначення потреб населення Чернігівської області у соціальних послугах, експерти

09 Травня 2024 09:19

Безкоштовне навчання в автошколах для ветеранів та членів їхніх сімей, які мають інвалідність із порушенням опорно-рухового апарату, за фінансування Мінветеранів

◆Флагманський проєкт “Автошколи для осіб з інвалідністю” реалізується у рамках ініціативи “Без бар’єрів” Першої леді України Олени Зеленської.

◆В межах цього проєкту створено зручну та якісну державну послугу з навчання керування автомобілем та з отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату.

◆Ветерани війни та члени їх сімей, які мають інвалідність із порушенням опорно-рухового апарату, можуть безкоштовно пройти навчання у таких

07 Травня 2024 11:24

Живи без обмежень: 26 людей з вадами зору отримали реабілітацію за новою комплексною моделлю

Від початку повномасштабного вторгнення у 2022 році спостерігається тенденція до збільшення осіб з порушенням зору в Україні. За даними НЗСУ, якщо у 2021 році кількість осіб з втратою або погіршенням зору нараховувала 17 478 осіб, у 2022-му зросла до 19 551. І лише за 7 місяців 2023 року лікарі вже засвідчили понад 19 тисяч таких діагнозів, що вже більше, ніж за весь 2022-й рік. 

Це  нерозривно пов’язано з війною, що триває. Багато людей втратили зір внаслідок травм, спричинених мінними вибухами, та ракетними обстрілами. 

Існує нагальна потреба

03 Травня 2024 09:18

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Потрібно було підтвердити свою особу в один із зручних способів, онлайн або офлайн. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені. 

У березні термін виплати пенсії без проходження ідентифікації – завершився. Частині пенсіонерів, які не вийшли на зв'язок з Пенсійним фондом протягом 9 місяців (з

02 Травня 2024 16:50

Для громадян розробили поради щодо здорового медіаспоживання під час війни

Фахівці застерігають, що в умовах війни від достовірності інформації залежать ухвалення рішень і збереження життя.

Громадянам радять в умовах війни розвинути корисну звичку: піклуватися про здорове медіаспоживання. Комплекс порад розробили в Лабораторії психології масової комунікації і медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України.

«Спускатися в укриття — на час тривоги. Дбати про сон, їжу та відпочинок – щодня. Займатися спортом — кілька разів на тиждень.

01 Травня 2024 11:57

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт «Спектри», який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створити місток між ветеранами й суспільством через серію глибоких інтерв’ю, освітній контент, майстер-класи та інтерактивні сесії.

Ведуча проєкту «Спектри» —

<<<34 - 44 з 2020>>>