<<<1 - 11 з 1971>>>


25 Квітня 2024 16:00

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи

За інформацією Громадської організації “Доступно UA” більшість пошуківців з інвалідністю навіть не розглядають оголошення, якщо там не вказано, що роботодавець готовий взяти такого фахівця на роботу.

Роботодавець же, зі свого боку, часто не готовий створити інклюзивні умови. Адже побоюється додаткових фінансових витрат, або йому банально бракує знань про те, як облаштувати робоче місце для такого працівника.

Але давайте

24 Квітня 2024 16:24

Зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Традиційно напередодні 38-х роковин Чорнобильської катастрофи, на запрошення Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації взято участь у зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До участі у заході були запрошені також представники Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області.

Зустріч, як завжди, пройшла у форматі спілкування,

24 Квітня 2024 09:14

Центри життєстійкості мають бути у кожній громаді, яка турбується про своїх мешканців - Мінсоцполітики оголосило фінальний відбір на участь у проєкті на 2024-й рік

З 24 квітня до 3 травня кожна територіальна громада України може долучитися до проєкту Мінсоцполітики з підтримки ментального здоров’я та відкрити для своїх мешканців Центри життєстійкості - безпечні безбар’єрні простори психосоціальної допомоги. Це - фінальний відбір у межах експериментального проєкту Міністерства.

Наразі Центри життєстійкості масштабувалася майже на всю Україну і працюватимуть у 22 областях. Із-поміж 153 відібраних громад 40 вже відкрили такі осередки та надають послуги своїм жителям.

Такі простори

23 Квітня 2024 15:46

Гайд безбар'єрних подій

В межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів» створено Гайд безбар'єрних подій – рекомендації для проведення публічних заходів за принципами безбар'єрності.

Проект реалізується громадською організацією «Безбар'єрність» за підтримки спільноти «Бізнес без бар'єрів», зокрема компанії ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту «Кураж».

23 Квітня 2024 11:05

Мінсоцполітики разом з IREX у 2024 році підготують близько 270 фахівців для психосоціальної підтримки ветеранів

Сьогодні, 22 квітня, у Києві стартував черговий етап тренінгової програми  для соціальних працівників та психологів, які працюють у місцевих центрах соціальних служб. Очікується, що в березні - травні пройде  9 очних тренінгів із залученням до 270 соціальних працівників та психологів, які здійснюють психосоціальну підтримку ветеранів та їх сімей з питань психічного здоров’я. 

Тренінги проводить команда

22 Квітня 2024 16:08

Маєш хвилинку? Є ідея.

Хвилинка повернення до себе. Ділимося з тобою легенькою, але дієвою вправою, щоб відновити зв’язок зі своїм тілом. А ще — навчитися помічати усі відчуття та приймати їх.

Зберігай собі, щоб не загубити Та спробуй просканувати тіло, коли перебуваєш у стані спокою. На випадок тривоги чи паніки, ти уже знатимеш, як правильно застосовувати вправу

Спробуєш?

19 Квітня 2024 16:44

«Дитина не одна»: запроваджено нову державну допомогу Урядом 22 березня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 331 «Деякі питання провадження діяльності з усиновлення та влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, соціального захисту дітей, залишених без батьківського піклування»

Допомога «Дитина не одна» призначена для дітей, які залишились без батьківського піклування, але не набули статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та були влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, ДБСТ.

Мета програми – забезпечити таким дітям необхідні умови і догляд. Обсяг виплат визначається на рівні державної підтримки, яка надається для дітей, які вже мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Ця допомога розрахована на дітей, щодо яких встановлено

18 Квітня 2024 16:29

Як отримати державну допомогу при народженні дитини?

Допомога при народженні дитини в Україні становить 41 280 гривень. Одноразово виплачується 10 320 гривень, а решта суми – по 860 гривень протягом 36 місяців.

Детальніше про те, куди звертатися, щоб отримати гроші, та які документи необхідні – в інфографіці

15 Квітня 2024 13:59

Слова, що відчуваються як турбота

Слова — це найпростіший спосіб підтримати людину, адже це «інструмент», який майже завжди з нами. Але разом з тим, він може бути і небезпечним. Адже навіть коли ми хочемо підтримати когось, ми не завжди знаємо як це зробити правильно і що саме сказати. Невдало підібраними словами можна поранити. Тому ми підготували підказки, які слова можна сказати людині, щоб у них вона почула «мене люблять», «про мене дбають», «я маю значення»

Зберігай та ділись із близькими.

12 Квітня 2024 10:42

ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

На виконання пункту 9 Протоколу засідання Ради безбар'єрності щодо реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору і нових викликів «Безбар'єрність – це коли зручно всім без винятку» від 29.03.2024 та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у їх діяльності Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

12 Квітня 2024 10:23

XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

 

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації  підтримки творчої молоді запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

У цьому році, вже вдруге,  Конкурс направлений на привернення уваги  до порушення

<<<1 - 11 з 1971>>>