Анонси

           


          Захисникам і Захисницям України

          Назад


          «Варто: золоті руки»

          Український ветеранський фонд надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі.

          Старт прийому заявок – 28 липня 2023 року

          Останній день прийому заявок – 21 серпня 2023 року (до 23:59 за київським часом).

          Сума фінансування проєктів:

          Мінімальна запитувана сума на проєкт – 500 000 грн

          Максимальна запитувана сума на проєкт – 3 000 000 грн

          У програмі «Варто: золоті руки» можуть брати проекти:

          ● реалізація яких безпосередньо залежить від застосування  фізичної праці або експлуатації будь-якої техніки та супровідних технічних систем, такі як виробництво товарів, промисловість, будівництво, сільське господарство, транспортні послуги тощо;

          ● спрямовані на надання соціальнопобутових послуг, такі як перукарські послуги, послуги з прибирання та інші, до реалізації яких, як провило, залучаються представники виробничих професій (випускники професійно-технічних навчальних закладів).

          Право на отримання фінансової підтримки в рамках даного конкурсного відбору проєктів мають:

          ● ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог                             законодавства як фізичні особи-підприємці;

          ● юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

           

          З більш детальною інформацією щодо порядку проведення та умов участі у конкурсному відборі проєктів заявники можуть ознайомитись на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням:

          https://veteranfund.com.ua/contests/varto_zr/

           

          Подати заявку на участь в програмі ви можете за посилання:

          https://veteranfund.com.ua/contests/varto_zr/

           

          Запитання та уточнення надсилайте на електронну пошту:

          [email protected]

          У темі листа обов’язково необхідно вказувати: «Варто: золоті руки» або звертатися за номером телефону: +380 (98) 009 48 72


          Дослідницькою організацією Vox Populi на замовлення ICAP Єднання, у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», проводиться дослідження «Організацій громадянського суспільства, які працюють у ветеранській сфері».

          Метою проведення онлайн анкетування є вивчення потреб, запитів, можливостей і побажань організацій громадянського суспільства до співпраці із міжнародними організаціями. Це опитування допоможе ІСАР Єднання та іншим донорським організаціям краще відповідати на потреби ветеранського і про-ветеранського сектору організацій громадянського суспільства.

          Опитування можна пройти до 27.07.2023 за посиланням:

          https://ee.kobotoolbox.org/x/a6aa0zlc 


          Стартує проєкт «Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок»

          Стартує набір на програму розвитку сімейного ветеранського бізнесу, в т.ч. бізнесу діючих військових та їх родин, який реалізується ГО Pro Women UA та ГО Nomad.live за підтримки Українського Ветеранського Фонду. Даний проєкт дасть змогу зняти з учасників програми стигму сприйняття «повернення з війни та неможливості себе знайти в цивільному житті».

          Програма «Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок» складається з наступних блоків:

          - бізнес-табір в Карпатах протягом 7 днів;

          - менторські сесії;

          - робота з психологом;

          - допомога з подачами проєктних заявок на грантові та інвестиційні конкурси.

          Структура програми (6 місяців): бізнес-табір (7 днів) - щотижневі зустрічі з менторами онлайн - щомісячні зустрічі з психологом онлайн - консультації по проєктній заявці (на вимогу).

          Щоб потрапити на табір, потрібно зареєструватися: https://forms.gle/MPDUirQEp2Hn9itv8

          Дедлайн подачі заявки — 5.08 (включно). Результати надійдуть відібраним учасникам/цям не пізніше 7.08.

          Соціальні мережі:

          https://www.facebook.com/prowomenua

          https://www.facebook.com/veteranfundua

          https://www.facebook.com/nomad.today

          https://instagram.com/pro.women.ua

          https://instagram.com/veteranfundua

          https://www.instagram.com/nomad.live.today


          До Дня Незалежності українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату

          21 липня, на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань» Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

          Відповідно до неї, держава забезпечить до Дня Незалежності України разову грошову виплату ветеранам війни, постраждалим від нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і відзначились, боронячи власну країну.

          Виплати до Дня незалежності громадяни отримають у розмірах від  450 грн до  3 100  грн., у тому числі, як подяку за внесок у захист країни.

          Оновлене законодавство визначає термін та розміри здійснення цієї виплати. Постанова КМУ розроблена на виконання нового закону і встановлює наступні розміри виплат для визначених категорій осіб:

          ·         особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин

          I групи ‒ 3 100 грн;

          II групи ‒ 2 900 грн;

          III групи ‒ 2 700 грн;

          ·         учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків ‒ 1 000 грн;

          ·         особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною –  3 100 грн;

          ·         члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 650 грн;

          ·         члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – 1 000 грн.;

          ·         учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 грн.

          Довідка: розмір грошової допомоги обчислювався, виходячи з прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – 2 093 грн.

          Для осіб з інвалідністю внаслідок війни:

          I групи ‒ 2 093 грн × 150 % – 3100 грн;

          II групи ‒ 2 093 грн × 140 % –  2 900 грн;

          III групи ‒ 2 093 грн × 130 % – 2 700 гривень.

          Для виплати учасникам бойових дій застосовано коефіцієнт 50% прожиткового мінімуму, для членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – 30 % та учасникам війни – 20%.

          Прес-служба Міністерства соціальної політики,

          289-35-60,

          [email protected]


          Ветеранам та членам їхніх родин

          За підтримки USAID «Економічна підтримка Східної України» стартує реєстрація на участь у проєкті «Територія відновлення та розвитку», метою якого є стимулювання підприємницької діяльності, підвищення навичок щодо пошуку роботи та працевлаштування, надання допомоги щодо соціальної адаптації відібраних ветеранів та членів їхніх сімей, які втратили роботу внаслідок вторгнення російської федерації в Україну, у Кіровоградській, Івано-Франківській, Львівській, Чернігівській, Сумській, Житомирській, Одеській, Дніпропетрвоській, Полтавській, Київській та Закарпатській областях.  

          У ході реалізації проєкту будуть проводитися безкоштовні онлайн тренінги з працевлаштування та відкриття власного бізнесу. Тренінги почнуться вже в серпні і триватимуть до листопада. По закінченню навчальних курсів ви зможете:

          - майстерно писати резюме

          - проходити співбесіди

          - писати бізнес-план

          - розробити власний стартап

          - залучити коштів для відкриття власного бізнесу

          - просунути власну справу

           

          Спочатку на вас чекають тренінги з психологічного відновлення, далі лекції HR спеціалістів та бізнес-тренерів щодо успішного працевлаштування та відкриття власної справи. Коли ваш бізнес успішно стартуватиме, ми супроводжуватимемо вас на початку вашої діяльності, надамо менторську підтримку вашому проєкту.


          Чекаємо на ваші анкети!


          https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQII-paU00wJRYgF47yiSfdMg1NNWxtd398htvSrQxBk4mLQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

           

          Проєкт реалізується ГО «СВАТОДОН» та БО «МБФ «ЗЛАГОДА»


           

          «Варто: підтримка ветеранського бізнесу»

          Український ветеранський фонд надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі.

          Старт прийому заявок – 27 червня 2023 року

          Останній день прийому заявок – 13 липня 2023 року (до 23:59 за київським часом).

          Сума фінансування проєктів:

          Мінімальна запитувана сума на проєкт – 500 000 грн

          Максимальна запитувана сума на проєкт – 3 000 000 грн

          Право на отримання фінансової підтримки в рамках даного конкурсного відбору проєктів мають:

          ● ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці;

          ● юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

          З більш детальною інформацією щодо порядку проведення та умов участі у конкурсному відборі проєктів заявники можуть ознайомитись на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням:

          https://veteranfund.com.ua/contests/varto-support-veteran-business/

          Подати заявку на участь в програмі ви можете за посилання:

          https://veteranfund.com.ua/contests/varto-support-veteran-business/

          Запитання та уточнення надсилайте на електронну пошту:

          [email protected].

          У темі листа обов’язково необхідно вказувати: «Варто: підтримка ветеранського бізнесу» або звертатися за номером телефону: +380 (98) 009 48 72


          Мінсоцполітики запустить нові підходи до фінансування соціальних послуг в Україні

          Мінсоцполітики впроваджує цілу низку пілотних проєктів, що покликані створити систему соціальної підтримки військового та ветерана на всіх етапах несення військової служби, починаючи від моменту вступу на службу і завершуючи адаптацією у громаді. Про це розповіла радниця Міністра соціальної політики України Наталія КАВЕЦЬКА під час Всеукраїнського діалогу «Громади – ветеранам».

          Подія об’єднала представників міністерств, місцевих органів влади, міжнародних донорів, парламенту, соціально відповідального бізнесу, лідерів ветеранських та волонтерських організацій з усіх регіонів України, військових.

          Як підкреслила радниця Міністра, на сьогодні Міністерство активно запроваджує нові ініціативи у сфері надання підтримки за різноманітними напрямами.

          Одним із таких є впровадження патронатної служби у військових частинах уже з липня цього року. Це дозволить працівникам цих служб брати на себе виявлення та вирішення цивільних питань і проблем військових. Крім того, служба забезпечуватиме комунікацію з родинами військових, надання психосоціальної підтримки під час виконання військової служби.

          «Ще два напрями – зміцнення соціального супроводу в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки через навчання та залучення соціальних працівників до мультидисциплінарних реабілітаційних команд у 17 медичних закладах України», – пояснила Наталія КАВЕЦЬКА.

          Також Міністерство наразі сприяє працевлаштуванню ветеранів із інвалідністю та розробляє систему підтримки для сімей військових.

          «Для чинних військових спільно з Міністерством оборони організовано програму соціального відновлення – фактично відпочинок у супроводі психологів і соціальних працівників. Програма спрямована на збереження та відновлення соціальних зв’язків, формування довірливих стосунків у сім’ї, стабілізацію психоемоційного стану, стійкість до бойової психологічної травматизації», – зауважила Наталія Кавецька.

          Вона підкреслила, що Міністерство прагне побудувати систему повноцінної соціальної підтримки для військовозобов'язаних, військових та ветеранів. Крім того, за її словами, Мінсоцполітики загалом застосовує нові підходи до фінансування соціальних послуг, переходячи від системи безпосереднього прямого фінансування установ до закупівлі послуги / оплати по факту надання послуги, де недержавні надавачі є одним із повноцінних суб’єктів надання соціальних послуг. Тому Наталія Кавецька закликала громадські організації готуватися до подачі заявок на надання цих послуг ветеранам та їхнім родинам.

          Прес-служба Міністерства соціальної політики


          Сьогодні, 09 червня 2023 року, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації в онлайн режимі долучився до участі у заході «Всеукраїнський діалог „Громади-ветеранам“», організованому Хмельницькою міською радою та ГО «Простір Можливостей». Участь у заході, головною метою якого є актуалізація ефективних ветеранських політик для місцевої влади на прикладі конкретних проектів, взяли керівництво    м. Хмельницький та Хмельницької області, представники центральних органів виконавчої влади та місцевої влади, лідери ветеранських та волонтерських організацій, ветерани війни.

          Під час заходу було обговорено ряд питань, із яким найчастіше стикаються ветерани після повернення з фронту, серед яких, зокрема, модернізація інструментів соціальної реінтеграції ветеранів, розбудова реабілітаційних спроможностей на рівні регіонів, співпраця в контексті підготовки робочого місця та працевлаштування ветерана.


           

          Проєкт з організації безкоштовного онлайн-інтенсиву «Від Слів до Дій vol.3: українська армія edition»

          Громадською організацією «Про Вімен ЮА» у співпраці з бюджетною установою «Український ветеранський фонд» для екскомбатанток, жінок-військових та членкинь родин військових організовується безкоштовний онлайн-інтенсив «Від Слів до Дій vol.3: українська армія edition».

          Проєкт реалізується на виконання стратегії інтеграції ветеранів у мирне життя та постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 року №432.

          Мета проєкту створення умов фінансової незалежності для екскомбатанток, членів родин військових через проведення онлайн навчання. Зустрічі відбуватимуться за участю професійних фахових спеціалістів щодня з 08 по 12 травня 2023 року, тривалістю 1 година у вечірній час.

           

          Реєстрація на онлайн-інтенсив: 

          https://docs.google.com/forms/d/1bduMecEZKmxzgu79UeHELc99IgTgOZ8xgF5OgG0fRd8/viewform?edit_requested=true

           

          Соціальні мережі організацій:

          https://www.facebook.com/prowomenua

          https://www.facebook.com/veteranfundua

          https://instagram.com/pro.women.ua

          https://instagram.com/veteranfundua


          Уряд спростив подання заяви на призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі чи інвалідності Захисників і Захисниць України

           

          Постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2023 р. № 239 внесено зміни до постанови від 29 квітня 2016 р. № 336 «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та членів сімей Захисників і Захисниць України», які спрощують подання заяви на виплату одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

          Відтепер заяву на призначення одноразової грошової допомоги можна подавати до міжвідомчої комісії, утвореної Мінветеранів, не лише у паперовій, а і в електронній формі, в тому числі і через Центри надання адміністративних послуг.

          Крім того, є можливість не подавати документи для призначення одноразової грошової допомоги, якщо необхідні для цього дані є у володінні Мінветеранів або містяться у відповідних реєстрах ї їх можливо отримати шляхом доступу до цих реєстрів, або в автоматичному режимі шляхом електронної інформаційної взаємодії.


          Урядом ухвалено постанову щодо професійної адаптації ветеранів та членів їхніх сімей

           

          Кабінетом Міністрів України 07 березня 2023 року ухвалено постанову          за № 197, якою внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України                      від 31 березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 р. № 432, які регламентують надання послуги з професійної адаптації.

          Наразі професійною адаптацією є заходи, спрямовані на здобуття, відновлення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок шляхом професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, надання соціальних послуг у сфері зайнятості, підвищення професійної мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці, забезпечення продуктивної зайнятості.

          Професійна орієнтація осіб відтепер здійснюється суб’єктами освітньої діяльності, міжрегіональними (регіональними) центрами зайнятості, їх філіями, іншими підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання у порядку, визначеному законодавством.

          Також впроваджується періодичність отримання професійної адаптації та надання соціальних послуг у сфері зайнятості ветеранів війни та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

          Так, особа може повторно отримати послугу з професійного навчання, але не раніше ніж через три роки після отримання такої послуги, за умови наявності підтвердженого страхового стажу не менше двох років.

          Ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня зайнятості ветеранів війни, військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби та їх конкурентоспроможності на ринку праці.


          Урядом ухвалено постанову про щомісячні грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України

           

          На виконання Закону України «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян» 20 січня 2023 року Урядом ухвалено постанову за № 79, яка забезпечить здійснення щомісячних грошових виплат громадянам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з їх числа.

          Призначення та виплату щомісячної грошової виплати здійснюватиме Пенсійний фонд України.

          До осіб, які мають право на щомісячну грошову виплату, належать:

          1) громадяни з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету і територіальної цілісності України (далі – особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) та:

          - яким, починаючи з 2014 року, присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»;

          - яких, починаючи з 2014 року, нагороджено орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів;

          - яких, починаючи з 2014 року, нагороджено орденом «За мужність» трьох ступенів;

          - яких, починаючи з 2014 року, нагороджено орденом княгині Ольги трьох ступенів;

          2) члени сім’ї загиблих (померлих) громадян із числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

           

          Особам, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати  з 01 січня 2023 року відповідно до Закону України «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян» та звернуться за її призначенням до 01 липня 2023 року, така виплата здійснюватиметься з 01 січня 2023 року.


           

          Завантажити : Додаток 1. Інформація про навчальний заклад.pdf

          Завантажити: Додаток 2. Інформація про програми навчання.pdf


           

          Професійна адаптація ветеранів війни та членів їх сімей

           

          Однією із соціальних гарантій для ветеранів війни, членів їх сімей є професійна адаптація, заходи якої спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

          Професійна адаптація здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

          Правом на отримання послуги із професійної адаптації можуть скористатися ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалі учасники Революції Гідності.

          На період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування такі послуги можуть також отримати:

          - військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби;

          - військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби;

          - співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та члени їхніх сімей.

           

          Для отримання послуг з професійної адаптації особа має звернутися із заявою встановленого зразка до органу соціального захисту населення за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) або за місцем фактичного проживання (перебування).

           

          Місцеві органи соціального захисту населення в межах відповідних бюджетних асигнувань окремо на кожного отримувача послуг укладають тристоронні договори про надання послуг із здійснення заходів із професійної адаптації – із суб’єктами освітньої діяльності.

          Послуга з професійного навчання надається особі одноразово в порядку черговості.


          Ветеранам війни та членам їх родин

           

                    У місті Славутичі Вишгородського району Київської області діє Соціально-психологічний центр, який на загальнодержавному рівні надає послуги ветеранам війни, учасникам бойових дій, учасникам  війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, членам родин ветеранів та членам сімей загиблих.

                    У Центрі надаються такі види послуг:

          ·       правові: консультації юриста з питань чинного законодавства в режимах офлайн і онлайн; допомога в оформленні запитів, звернень, заяв; юридичне супроводження;

          ·       психологічні: консультації психолога в режимах офлайн і онлайн; тренінги в режимах офлайн і онлайн (формування навичок першої допомоги у кризовій ситуації; психологічні навички відновлення; профілактика девіантної поведінки та суїцидів; шляхи набуття стійкості в ситуації життєвої втрати та інших кризових подій; попередження домашнього насильства тощо); групи підтримки та самодопомоги;

          ·       соціальні: майстер-класи, семінари, круглі столи, групи розвитку; тренінги з набуття психологічних навичок пошуку роботи; зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та фахівцями різних напрямків; заходи із патріотичного виховання; відзначення важливих дат та заходи зі вшанування пам’яті загиблих; технічна підтримка (друк, сканування, набір тексту тощо);

          ·       фізкультурно-оздоровчі: заняття у тренажерному залі; фізкультурно-оздоровчі заходи на свіжому повітрі; масаж з використанням масажного крісла;

          ·       інформаційні: психоедукація (психологічна просвіта); видання електронного «Вісника правової та психологічної допомоги», буклетів, листівок тощо; розвиток спільнот ветеранів та членів їх сімей у месенджерах і соціальних мережах; заходи щодо підвищення психологічної культури.

          При Центрі діє служба психологічної та правової допомоги «Телефон довіри». Мета діяльності служби – розширення доступу до кваліфікованих психологічних послуг і правової підтримки ветеранів, учасників бойових дій та їх близьких перед усім із сільської місцевості.

          Номери телефону довіри: 095 945 69 40, 067 850 91 16.

          Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 9.00 до 18.00.

          Перерва з 13.00 до 14.00.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах