Анонси
Освіта

Назад

        Навчання у закладах дошкільної освіти

        З метою здобуття дошкільної освіти для дітей з інших міст України, необхідно звернутися батькам до закладу дошкільної освіти, який найближче до місця вашого тимчасового перебування.

        У 2022/2023 навчальному році в Чернігівській області функціонує 406 закладів дошкільної освіти. Організація освітнього процесу здійснюється в очному, змішаному, дистанційному форматах в залежності від безпекової ситуації.

        З переліком закладів дошкільної освіти можна ознайомитися на офіційному сайті Управління освіти і науки облдержадміністрації за посиланням:  https://uon.cg.gov.ua/index.php?id=12055&tp=1&pg=  

 

        Навчання у закладах загальної середньої освіти

        З метою здобуття початкової, базової середньої та профільної середньої освіти для дітей з інших міст України, одному з батьків необхідно подати заяву у заклад загальної середньої освіти, який найближче до місця вашого тимчасового перебування.

        У 2022/2023 навчальному році мережа закладів загальної середньої освіти Чернігівської області складається з 402 закладів.

        Організація освітнього процесу здійснюється в очному, змішаному, дистанційному форматах в залежності від безпекової ситуації.

        З переліком закладів загальної середньої освіти можна ознайомитися на офіційному сайті Управління освіти і науки облдержадміністрації за посиланням:  https://uon.cg.gov.ua/index.php?id=12055&tp=1&pg=

 

Навчання в закладах позашкільної освіти

        З метою здобуття позашкільної освіти для дітей з інших міст України, необхідно звернутися батькам до закладу позашкільної освіти.

        У 2022/2023 навчальному році в Чернігівській області функціонує 62 заклади позашкільної освіти. Організація освітнього процесу здійснюється в очному, змішаному, дистанційному форматах в залежності від безпекової ситуації.

        З переліком закладів позашкільної освіти області можна ознайомитися на офіційному сайті Управління освіти і науки облдержадміністрації за посиланнямhttps://uon.cg.gov.ua/index.php?id=12055&tp=1&pg=

 

        Навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти

        У 2022/2023 навчальному році освітні послуги надають 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 18 закладів фахової передвищої освіти та 5 закладів вищої освіти. Організація освітнього процесу здійснюється в очному, змішаному, дистанційному форматах в залежності від безпекової ситуації.

        З переліком вищезгаданих закладів освіти можна ознайомитись за посиланням:  https://uon.cg.gov.ua/index.php?id=12055&tp=1&pg=

        У 2023 році для осіб, які є внутрішньо переміщеними особами відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», передбачені спеціальні умови участі у вступній кампанії на навчання для здобуття вищої та фахової передвищої освіти, що зазначено в Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році (наказ Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 276) та Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році (наказ Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 277).

 

        Освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

        Для забезпечення вступу абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донбасу та Автономної Республіки Крим (м. Севастополь) за спрощеною процедурою, розробленою Міністерством освіти і науки України, на базі закладів вищої та фахової передвищої освіти створені та функціонують освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Їх перелік розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України.

        Для організації вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» затверджено новий Порядок прийому осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення. Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України від 01 березня 2021 року № 271 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 квітня  2021 року за № 505/36127. 

        У Чернігівській області такі центри створено та працюють на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Національного університету «Чернігівська політехніка», Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Чернігівського Інституту імені Героїв Крут ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» (додається).

 

        Всеукраїнська школа онлайн

        11 грудня 2022 року Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

        Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Функціонал платформи постійно вдосконалюється та розширюється.

        Всеукраїнську школу онлайн підтримали також 3 мобільні оператори – Київстар, Vodafone та lifecell. Вони забезпечать безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи та її мобільного застосунку для всіх абонентів (перегляд навчальних відеоматеріалів на каналі YouTube тарифікується згідно з умовами тарифного плану абонента).

 

        Надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу з числа внутрішньо переміщених осіб (дітям, батькам, педагогічним працівникам)

        Консультативний пункт з надання психологічної допомоги на базі Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

        Режим роботи: понеділок – п’ятниця, 08.00-16.30

        Телефон: (0462) 60-55-53

 

       Отримання дублікатів та виправлених документів про загальну середню освіту державного зразка

        Дублікат, виправлений документ про загальну середню освіту державного зразка  і додаток до них видаються за письмовою заявою випускника або його законного представника, що особисто подається будь-якому закладу загальної середньої освіти відповідного ступеня за місцем проживання чи перебування випускника або його законного представника.

        Посадова особа закладу освіти повинна встановити особу випускника або особу та повноваження його законного представника згідно з пред’явленим документом, що посвідчує особу (наказ Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2014 року №917).

        Детальну інформацію можна отримати за телефоном (0462) 676-945

        Відділ інформаційної та видавничої діяльності Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського

        Режим роботи: понеділок – п’ятниця, 08.00-16.30


 

                                                                                                                          Таблиця 1

з/п

Назва уповноваженого закладу вищої та фахової передвищої освіти

Відповідальна особа за роботу освітнього центру

«Донбас -Україна» (ПІБ)

Адреса освітнього центру

«Донбас-Україна»

Контакти

(телефон, email)

1.

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка

Барбаш Віталій Іванович

 

14013, м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 53, аудиторія № 109

 

 (0462) 94-10-81

e-mail: [email protected]

 

 

 

2.

Національний університет «Чернігівська політехніка»

Єрошенко Андрій Михайлович

14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 95, к. 248

(0462) 665-200,

665-201

email: [email protected]

3.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

 

 

Геєць Ірина Віталіївна

16600, м. Ніжин, вул. Графська, 2

(04631) 2-35-88

e-mail:

[email protected]

 

 

 

 

4.

Чернігівський інститут імені Героїв Крут ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом»

 

Назарко Світлана Олексіївна

14000, м. Чернігів, вул. Промислова,17

т. 050-465-36-21;

e-mail:

[email protected]

 

                                                                                                                        Таблиця 2

з/п

 Назва закладу вищої або фахової передвищої освіти

Відповідальна особа за роботу освітнього центру

«Крим-Україна» (ПІБ)

Адреса освітнього центру

«Крим-Україна»

Контакти

(телефон, email)

1.

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка

Барбаш Віталій Іванович

 

14013, м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 53, аудиторія № 109

 (0462) 94-10-81

e-mail: [email protected] 

 

2.

Національний університет «Чернігівська політехніка»

Єрошенко Андрій Михайлович

14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 95, к. 248

 (0462) 665-200,

  665-201

email: [email protected]

 

3.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

 

Король Володимир Степанович

16600, м. Ніжин, вул. Графська, 2

 (04631) 2-35-88

e-mail:[email protected]  

 

 

 

 

4.

Чернігівський інститут імені Героїв Крут ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом»

Назарко Світлана Олексіївна

14000, м. Чернігів, вул. Промислова,17

т. 050-465-36-21;

e-mail:

[email protected]

 

 

Назад