Анонси

           



          Назад

          Урядом внесено зміни до порядків, що регламентують використання коштів і організацію надання послуг з психологічної реабілітації учасникам АТО

          Постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2021 р. № 190 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 р. № 497 та від 27.12.2017 р. № 1057, за якими надається можливість отримання послуг із психологічної реабілітації дружинам (чоловікам) учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та постраждалих учасників Революції Гідності, а також членам сімей загиблих (померлих) таких осіб.

           

          Таким чином, право на отримання послуг з психологічної реабілітації мають:

          • учасники бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);

          • особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів     10-14 частини другої статті 7 Закону;

          • учасники війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

          • постраждалі учасники Революції Гідності - відповідно до статті 16-1 Закону;

          • особи, на яких поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмогота чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

          • дружина (чоловік) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, постраждалого учасника Революції Гідності.

           

          Куди звернутися за отриманням послуг та з якими документами?

          Для отримання послуг із психологічної реабілітації необхідно звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються: 

          • копія посвідчення, що підтверджує наявність одного із статусів, який дає право на отримання послуг з психологічної реабілітації; 
          • копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення. 
          • копія свідоцтва про шлюб (для дружини (чоловіка) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, постраждалого учасника Революції Гідності).

           

          Яка процедура отримання послуг?

          Отримувач послуг обирає суб’єкта надання послуг з оприлюдненого органом соціального захисту населення переліку суб’єктів надання таких послуг. 

          Орган соціального захисту населення інформує отримувача послуг про порядок проведення заходів із психологічної реабілітації. 

          Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг залежно від його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані реабілітації.

          У разі надання послуг із психологічної реабілітації без забезпечення харчування та проживання тривалість курсу не перевищує 40 облікових одиниць.

          У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів (із щоденним обсягом послуг не менше 2 годин роботи надавача послуг (психолога), крім вихідних і святкових днів).

          Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду.

           

          Довідково:

          Для отримання послуг з психологічної реабілітації зазначеним категоріям осіб, на 2021 рік області Міністерством у справах ветеранів України передбачено видатки 2,8 млн гривень.

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах