Анонси

           



          Назад

          Постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, з числа осіб з інвалідністю, підвищено рівень пенсійного забезпечення

          За інформацією прес-служби Мінсоцполітики України 29.06.2021 Верховною Радою України прийнято розроблений Мінсоцполітики Закон України «Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» (реєстр. № 4555 від 29.12.2020).

          Законом встановлено з 01.07.2021 підвищення майже вдвічі мінімальних розмірів пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме:

          для І групи інвалідності встановлено 6 000 грн;

          для ІІ групи інвалідності - 4 800 грн;

          для ІІІ групи інвалідності - 3 700 грн;

          для дітей з інвалідністю - 3 700 гривень.

          Встановлено щомісячну адресну соціальну допомогу особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою.

          Для осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю з 01.01.2022 обчислення їхньої пенсії буде проводитися з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах