Анонси

           



          Назад

          Актуальний стан справ забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб станом на 3.11.2022

          В області зареєстровано 79,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.

          Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332, з 24.02.2022 по 04.11.2022 за призначенням допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам звернулось                             58,6 тис. осіб. З них отримувачів зазначеної допомоги, житло яких зруйноване або непридатне до проживання майже 3 тис. осіб.

          Завдяки реалізації Урядової соціальної програми «Прихисток»   8,9 тис. внутрішньо переміщених осіб отримали безкоштовний притулок в жилих приміщеннях. Особам та організаціям, що безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб за Урядовою програмою, виплачено компенсацій на загальну суму майже 6,4 млн гривень.

          В області відкрито 3 модульні містечка в с. Новоселівка Киселівської сільської ради Чернігівського району на 704 ліжко-місця та в с. Новий Биків Новобасанської сільської ради Ніжинського району на 88 ліжко-місць. Тривають роботи щодо встановлення 3модульних містечок на 528 ліжко-місць, с. Старий Білоус та  с. Рівнопілля Новобілоуської сільської ради, с. Новоселівка Киселівської сільської ради Чернігівського району.

          В області вживаються заходи щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили житло, за рахунок фонду житла, призначеного для тимчасового проживання. Так, у місті Чернігові до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, включено 151 кімнату у гуртожитках освітніх закладів для проживання жителів міста, житло яких зруйновано або непридатне до використання.              225 сімей перебуває на обліку для забезпечення тимчасовим житлом, з яких                 49 – вже проживають в гуртожитках міста.

          Проводиться робота по забезпеченню внутрішньо переміщених осіб різними видами послуг, зокрема, медичними, соціальними. Так внутрішньо переміщеним особам надано 829,8 тон гуманітарної допомоги. Медичні послуги в різних закладах області отримало 6,4 тис. осіб. В центрах зайнятості зареєстровано 611 безробітних осіб зі статусом внутрішньо переміщеної особи, з них 67 – працевлаштовано.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах